Viceprimarul demisionar Vasile Paul – city manager? Primarul Nelu Popa: „Să-l ajute Cel de Sus!“

Zvonurile cum că Vasile Paul şi-a dat demisia din funcţia de viceprimar al Reşiţei, urmând să devină la schimb city manager, au fost infirmate ieri de primarul Nelu Popa. Sau confirmate, în funcţie de cum interpretăm cuvintele acestuia.

Când şi-a dat demisia, în 17 martie, din funcţia de viceprimar al municipiului, Vasile Paul a pus-o pe seama presiunilor făcute de PSD pentru obținerea unui post de viceprimar al Reșiței“, social-democraţii opunându-se proiectelor de hotărâre privind patrimoniul, pentru care voturile PNL+PV nu sunt suficiente.

La acel moment, primarul Nelu Popa îi mulţumea lui Vasile Paul „pentru adoptarea unei soluții extrem de altruiste pentru binele obștii. Mi-a fost un sprijin real și sper să-l am alături de mine, chiar dacă într-o altă formă”. Se previziona atunci că, foarte probabil, Vasile Paul va deveni city managerul Reşiţei, funcţie care a existat şi în mandatul de primar al altui liberal, Liviu Spătaru, când a fost ocupată de Gabriel Ionescu. De altfel, funcţia de administrator public a apărut în România în anul 2006, printr-o lege al cărei prim draft a fost propus Federaţiei Municipiilor tocmai de către Liviu Spătaru şi Gabriel Ionescu. Cel din urmă a devenit atunci city managerul Reşiţei prin concurs, fiind singurul candidat.

CITEŞTE ŞI: Demisie, la presiunea PSD! „Șefilor de partide din Caraș-Severin nu le pasă decât de orgoliile și interesele personale!”

Întrebat ieri după-amiază, în direct, la Digi 24 Timişoara, dacă Vasile Paul va fi city managerul Reşiţei, primarul Nelu Popa a dat un răspuns care exclude un aranjament politic pentru acest post. „Am nevoie de un city manager care să urmărească din punct de vedere tehnic lucrările. Vom organiza concurs, sper ca Paul să participe la acest concurs şi să-l ajute Dumnezeu să vină lângă mine, din această funcţie“, a răspuns primarul Nelu Popa.

Aşadar, din punct de vedere legal, negocierile PNL-PSD nu îi puteau garanta lui Vasile Paul funcţia de city manager. Pentru ca acesta să ocupe postul, nu trebuie însă decât să se înscrie la concurs şi să-l ajute Dumnezeu. Să-l ajute să nu participe la concurs un candidat mai bun, corect? Dar Nelu Popa oare ce-şi doreşte mai mult, să-l aibă din nou lângă el pe Vasile Paul ori pe cel mai bun dintre cei buni?

Atâta timp cât concursul este organizat de municipalitate, iar Cel de Sus îşi va face treaba, reşiţenii pot sta liniştiţi.