Vicepreședintele unei secții de votare, 24 de ore în arest și 60 de zile sub control judiciar!

alegeri locale 2015 penali

Reţinut pentru că ar fi mituit mai mulți oameni să-şi facă domiciliu pe Zorlenţu Mare, Bogdan Zdrîncă e liber din această seară şi mâine va fi vicepreşedinte al unei secţii de votare din comună!

Situaţia este mai mult decât ilară, căci Bogdan Zdrîncă, angajat al Primăriei Zorlenţu Mare, a fost reţinut ieri de către procurori după ce a fost prins că încerca să cumpere cu bani persoane dispuse să-şi schimbe domiciliul în comuna Zorlenţu Mare, pentru a-l putea vota pe candidatul Marius Işfan, fiul actualului primar Viorel Işfan.
Zdrîncă e vicepreşedintele secţiei de votare de la şcoala din Zorlenţu Mare, funcţie care ar trebui să-l determine să fie imparţial, dar procurorii îl acuză deja că e de partea lui Işfan. „Am sesizat şi BEJ şi AEP despre această situaţie, dar nu mi s-a răspuns. Mai încerc şi la Instituţia Prefectului”, spune Martin Cornea, candidatul PSD la funcţia de primar. Acesta spune că nu este deloc normal ca un om prins că a făcut campanie şi chiar a dat bani pentru Marius Işfan să fie mâine în Biroul Electoral al Secţiei de Votare din Zorlenţ, așa cum a precizat avocatul său, Cosmin Bolosin. „Clientul meu nu a făcut niciun fel de declarații, și-a rezervat deocamdată dreptul la tăcere”, a declarat Bolosin.

UPDATE, ora 10.00

Bogdan Zdrîncă a fost retras noaptea trecută din Biroul Electoral al Secţiei de Votare din Zorlenţu Mare, după ce a fost pus sub control judiciar, ne-a informat Florenţa Albu, prefectul judeţului Caraş-Severin.  „Noi nu am ştiut nimic, am fost sesizaţi de un e-mail anonim, am verificat informaţia şi l-am înlocuit azi-noapte târziu. Am verificat şi dimineaţă, la ora 6, e adevărat că el venise la secţie, dar am spus că a fost pus pe liber şi poate să plece, căci a fost înlocuit”, ne-a declarat Nicolae Amzoi, preşedintele AEP Vest.