Vicele corupt poate fi suspendat. Ce soluție au găsit liberalii?

Marcel Vela, copreședintele PNL Caraș-Severin, a declarat că Ionesie Ghiorghioni poate fi suspendat din funcția de la județ, iar odată ce liberalii au identificat soluția, aleșii PSD pot înceta cu susținerea vicepreședintelui care are pe rolul instanței două procese penale.

Așa cum Express de Banat a mai relatat, suspendarea lui Ghiorghioni de la conducerea Consiliului Județean a transformat plenul într-un adevărat câmp de bătălii politice. Aleșii social-democrați aruncau vina pe liberali în ceea ce privește îndepărtarea vicelui de la cârma forului, precizând faptul că decizia de înlăturare ar trebui să fie una politică, nu administrativă.

La polul opus, după ce prima dată nu s-a putut vota în plen pentru că aleșii PSD au părăsit sala, liberalii au inițiat un al doilea proiect de hotărâre pe această temă. Nici a doua oară n-a mers! Prin urmare, deși ampla acțiune DNA a avut loc în biroul vicepreședintelui în luna mai a acestui an, iar judecătorii i-au interzis să se apropie de instituția pe care a condus-o, acesta încă ocupă, chiar și la momentul actual, a doua funcție ca importanță în județ.

La cea mai recentă vizită a liderilor liberali la Reșița, copreședintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, a precizat că partidul său a identificat soluția potrivită pentru suspendare. O decizie politică s-a luat în Biroul Județean al PNL pentru schimbarea sa din funcție, dar, din păcate, PSD una vorbește, alta face. PSD l-a susținut pe Ghiorghioni și a generat un blocaj în Consiliul Județean. În perioada următoare vom sesiza conducerea Consiliului Județean să aplice legea care spune că un consilier județean, dacă nu se prezintă la convocări, poate fi suspendat”, a declarat Marcel Vela.

Prin urmare, rămâne de văzut dacă la viitoarea ședință de Consiliu Județean suspendarea lui Ionesie Ghiorghioni va fi un succes sau dacă va rămâne neclintit pe funcție, așa cum se întâmplă de luni bune din cauza neînțelegerilor politice.