Valoarea Bitcoin a trecut pentru prima dată pragul de 5.000 de dolari

Creștere vertiginoasă a monedei virtuale Bitcoin. De la începutul anului și până acum, valoarea sa a devenit de 5 ori mai mare!

Moneda virtuală Bitcoin a atins valoarea de 5.103,91 dolari SUA (USD) la sfârșitul săptămânii trecute, potrivit indicelui prețurilor CoinDesk, relatează BBC.

Pragul de 4.000 de dolari SUA a fost atins de Bitcoin în urmă cu trei săptămâni, la data de 14 august.

La începutul anului, un Bitcoin era tranzacționat pentru mai puțin de 1.000 de dolari, iar din luna iulie unii observatori ai piețelor se temeau că moneda ar putea chiar să se prăbușească. Cu toate acestea, valoarea sa a crescut vertiginos în ultimele luni, pentru că dezvoltatorii și cei care autorizează tranzacțiile au început să pună la punct platformele tehnologice astfel încât să se poată gestiona mai multe tranzacții cu Bitcoin pe minut. În plus, „a apărut și noua monedă virtuală Bitcoin Cash, fără a cauza o perturbare majoră a activului original”, notează BBC.

Recordul a contribuit la aprecierea valorii totale a criptovalutelor tranzacționate public până la peste 176 de miliarde de dolari.

Acum, un expert a declarat că se așteaptă ca Bitcoin să continue să crească pe termen mediu, în ciuda recesiunii actuale. „Am văzut astfel de reacții înainte ca un anumit prag să fie atins, de multe ori, deoarece oamenii au plasat comenzi pentru a ieși dintr-o monedă atunci când cotația acesteia ajunge la o anumită valoare”, a declarat Eitan Jankelewitz, specialist în criptovalute la o casă de avocatură din Londra. El crede că investitorii tradiționali „încep să considere că criptovalutele reprezintă o mică parte a portofoliilor lor diversificate ca o modalitate acceptabilă de a adăuga riscuri”.