Valeriu Zgonea: „Conducta Bucureşti – Pancevo înseamnă câteva mii de locuri de muncă!”

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Preşedintele Camerei Deputaţilor a vorbit, cu ocazia vizitei la Reşiţa, despre posibile investiţii în judeţul Caraş-Severin şi a explicat de ce au ocolit până acum investitorii importanţi această zonă a ţării.

Într-o perioadă în care UCMR-ul dă oameni afară, Ductil Steel Oţelu Roşu s-a închis, şi întreprinderea minieră din Moldova Nouă e în insolvenţă, Valeriu Zgonea este optimist în ceea ce priveşte soarta judeţului Caraş-Severin. „Asta facem, creştem nivelul de investiţii la nivelul judeţului, astfel încât să creăm locuri de muncă. Nivelul de investiţii este mai mare decât au sperat foarte mulţi. România este una din primele zece ţări europe care au generat locuri de muncă, au început să vină mari investitori, care până mai ieri plecau. Mercedes a venit în România şi face o investiţie la Cugir, spre exemplu”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Social-democratul susţine că în zona frontierei cu Serbia ar putea fi create mii de locuri de muncă. Totul depinde de Rompetrol. „Suntem interesaţi ca Rompetrol să devină partener în investiţia cu Kazakhstan şi Serbia. Dacă Rompetrol va fi interesat de dezvoltarea conductei Bucureşti – Pancevo, care nu cred că poate merge în Serbia decât prin zona asta, înseamnă că vor apărea câteva mii de locuri de muncă. Vor fi făcute pe perioada construcţiei şi, după aceea, pentru întreţinerea şi dezvoltarea reţelei”, a mai spus Zgonea.

Banner Forta Dreptei tm 1000x100 1000x100 (4)

Veriga slabă, eliminată!

În opinia acestuia, România trebuie să devină un actor regional important, să se bucure de stabilitate politică şi să genereze încredere pentru a putea atrage şi alte investiţii de amploare.  “Politica locală trebuie să fie în concordanţă cu politica naţională. Când nu se întâmplă aşa, scade nivelul de absorbţie al fondurilor europene şi automat scade capacitatea unui judeţ de a atrage fonduri europene. Ceea ce facem noi este să distribuim unitar aceste fonduri europene. Un proces de regionalizare finalizat anul acesta este în interesul României. Un şef de regiune va discuta direct cu Bruxelles-ul despre absobţia fondurilor europene, eliminând veriga slabă, criticată de multă lume, ministerul, Bucureştiul. Ceea ce facem noi este să distribuim marii investitori către acele companii care, odată ce intră într-un proces de pierdere a pieţii de desfacere, pot să genereze o problemă socială pentru un anumit oraş”, a mai declarat preşedintele Camerei Deputaţilor.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/