Valeriei Schelean îi este ruşine… cu unii colegi

Deputatul a postat pe contul său de facebook o amplă urecheală la adresa unui coleg avocat.

Parlamentarul de Caraş-Severin continuă să facă politică chiar şi în Baroul de avocaţi. Valeria Schelean se dă la fostul premier, cerând Baroului să-l excludă, căci spune că Victor Ponta nu ar avea curajul să se retragă. Asta după ce, recent, Universitatea Bucureşti a stabilit că lucrarea de doctorat a fostului premier ar fi plagiată.

În urma deciziei definitive a Universității București, care a constatat că Victor Ponta și-a plagiat în mod grosolan lucrarea de doctorat, Baroul București trebuie să se autosesizeze și să-l excludă din profesia de avocat, întrucât primirea sa în profesie a avut la bază exclusiv calitatea lui Victor Ponta de doctor în științe juridice”, scrie Schelean.

Deputatul de Caraş-Severin este membru al Baroului București din anul 2004 și, totodată, membru al unei Societăți Civile de Avocați. În schimb, premierul a devenit membru al Baroului în urma obținerii titlului de doctor în drept. „Baroul București trebuie să ia această decizie întrucât Victor Ponta nu va avea niciodată demnitatea să se retragă din avocatură, profesie în care a intrat printr-o înșelătorie. Cât timp Victor Ponta e membru al Baroului București, acest lucru aduce prejudicii imaginii profesiei de avocat, pe care toți avocații cinstiți din această țară, inclusiv eu, o reprezentăm”, mai scrie Schelean.