Valeria Schelean: „Violenţa împotriva femeilor rămâne o realitate dramatică”

Ziua Internațională a Femeii i-a oferit Valeriei Schelean, parlamentar PNL de Caraș-Severin, ocazia să aducă din nou în discuție reacțiile palide și foarte târzii ale instituțiilor statului în cazurile de violență împotriva femeilor.

În România, femeile sunt cele care îşi asumă aproape în exclusivitate responsabilitatea îngrijirii copiilor, a vârstnicilor sau a altor persoane dependente de familie, precum şi a treburilor casnice, acest lucru având consecinţe clare asupra ocupării femeilor, locurilor de muncă disponibile pentru femei pe piaţa forţei de muncă, evoluţiei carierei lor, determinându-le să accepte slujbe mai prost plătite sau limitându-le implicarea în viaţa socială şi în procesul de luare a deciziilor. De aceea, România trebuie să-şi propună obiective clare în ceea ce priveşte asigurarea reconcilierii vieţii profesionale cu viaţa privată şi familială şi să încurajeze împărţirea responsabilităţilor familiale şi casnice între bărbaţi şi femei”, a comentat deputatul liberal.

Parlamentarul PNL remarcă faptul că violenţa împotriva femeilor rămâne o realitate dramatică pentru multe femei din România și tocmai de aceea e esenţial să se asigure respectarea cadrului legislativ, iar instituțiile să reacționeze și să găsească cele mai bune soluții ca răspuns pentru o problemă care nu este doar a femeilor, ci care se răsfrânge asupra funcţionării şi sănătăţii familiei şi a societăţii în ansamblu.

„Am convingerea că sprijinul şi contribuţia pe care le putem aduce, în calitate de parlamentari, pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeii, inclusiv a inegalităţilor şi disparităţilor între femei şi bărbaţi, pot contribui la respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, femei şi bărbaţi deopotrivă. Despre asta este ziua de 8 Martie și despre asta cred eu că trebuie să vorbim astăzi”, se arată în mesajul Valeriei Schelean-Şomfelean.