Urban Skatepark în Centrul Civic al Reşiţei!

Deși astfel de skatepark-uri se amenajează de regulă în zone naturale, acolo unde natura permite formarea de dune de nisip și alte elemente naturale, evoluția din ultimii ani a acestor sporturi (skating, BMX riding, rolling) în rândul pasiunilor tinerilor din marile orașe a făcut să apară astfel de amenajări și în zonele urbane puternic frecventate de tineri. Care sunt și cei mai mari pasionați ai acestor sporturi.

„Sigur vi s-a întâmplat și dumneavoastră să treceți prin față pe la «Romarta» și să vedeți libertatea din ochii puștilor care fac scamatorii cu role/skate sau bicicletă pe acolo. Am înțeles că zona fusese deja «cucerită» și că acolo s-ar putea amenaja un adevărat skatepark urban, așa că atunci când mai mulți skateri au venit la mine să ceară susținere pentru un skatepark, m-am dus cu gândul direct la acest loc. M-am sfătuit și cu colegii mei din TNL, pentru că aveam nevoie de susținerea consilierilor liberali, și am decis să promovăm un proiect de hotărâre în CL pentru amenajarea unui skatepark chiar acolo, unde skaterii și bikerii fac tot felul de cascadorii deja…”, scrie pe Facebook consilierul Bogdan Matichescu, inițiatorul acestui proiect.

Proiectul era cât pe-aci să pice, căci Mirel Sabo (PSD) a cerut să fie scos de pe ordinea de zi după ce a observat că lipsesc semnăturile inițiatorilor. Situația a fost lămurită de către angajații Primăriei, care au explicat că proiectul a fost trimis pe e-mail, pentru a putea fi multiplicat, dar că există și cel semnat, în original, la secretariatul Consiliului Local.

Câteva date tehnice despre acest proiect: nu vor fi lucrări de construcție, doar amenajări; nu va fi schimbat peisajul zonei ori al Centrului Civic; va fi oferit tinerilor un spațiu care să-i provoace, dar și să-i relaxeze.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Îi anunț, pe această cale, pe toți cei cu care am vorbit și care și-au dorit asta că am depus proiectul de hotărâre, care astăzi (ieri, n.r.) a primit avizul Consiliului Local, deci tinerii reșițeni practicanți ai sporturilor de acest gen o să aibă un loc unde se pot desfășura în condiții optime. Urmează să demarăm un proiect și pentru zona din Parcul Copilului din Govândari, pe care dorim să o modernizăm la solicitarea asociației Bike Attack. Aceasta va fi utilizată de practicanți ai ciclismului pe teren accidentat. Prin cele două proiecte, toți tinerii, indiferent de preferințe, o să aibă unde să practice sporturile pe bicicletă și nu numai”, a mai postat Matichescu pe contul său de socializare.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/