Reșița are campion național la scrabble!

Poate printre cele mai nebănuite sporturi, considerat de mulți ca fiind un simplu joc de societate, scrabble-ul românesc se bucură de unul dintre cei mai buni jucători, venit tocmai din Reșița

La numai doi ani de la debutul jocului de scrabble în România, Corneliu Faur a gustat din plăcerea jocului de cuvinte, ajungând astăzi să se mândrească cu titlul de maestru. Încă din 1983, la un an după ce termenul de scrabble a ajuns la noi în țară, jocul a devenit o preocupare care promitea performanță.

Pe această idee s-a bazat și campionul reșițean care ne onorează județul cu nenumărate premii câștigate de-a lungul anilor la cele mai importante competiții naționale.

Totul a început cu primele reviste de scrabble apărute în anul 1982. De acolo, Corneliu Faur a învățat tainele jocului. De asemenea, maestrul de acum în jocul de scrabble a început să exerseze pe o tablă de joc confecționată chiar de el. ,,Inițial am învățat dintr-o revistă Rebus, m-am apucat în 1984, când am și participat la prima mea competiție. Prima mea tablă de scrabble mi-am confecționat-o singur”, a explicat Corneliu Faur.

1009469_500034403409249_571281765_o

Titlul de maestru al sportului este pentru jucătorul reșițean, dincolo de o calitate dată de dibăcia jocului, și o certitudine care înglobează performanțele obținute în timp. Pentru fiecare titlu fruntaș câștigat, unui jucător i se atribuie câte un punct. La douăzeci de astfel de puncte contorizate, se obține titlul de maestru în jocul de scrabble. ,,Sunt maestru al sportului la scrabble, am și un certificat care să ateste acest fapt. Până acum am adunat cam 30 de puncte, dar doar de 20 a fost nevoie pentru a obține acest titlu”, a menționat campionul reșițean.

Campion în adevăratul sens al cuvântului, iubitorul de cuvinte este unul dintre puținii cărășeni interesați de acest joc și, detașat, singurul campion național din județ. Locurile întâi câștigate de-a lungul timpului au fost multe, dar cea mai importantă performanță a lui Corneliu Faur a fost cea obținută cu trei ani în urmă, odată cu obținerea titlului suprem la Campionatul de Scrabble. Anul 2010 a fost anul în care campionul cărășean a câștigat detașat toate titlurile, în fața celor mai mari iubitori de scrabble din țară. Performanța cea mai bună cu care se mândrește pe anul 2013 este locul întâi obținut la Cupa României.

Dincolo de latura competitivă a acestui joc, campionatele de scrabble sunt ocaziile mult așteptate în care toți jucătorii, adevărate ,,dicționare umane”, joacă de plăcere. În rândul acestora, Corneliu Faur este ,,omul cu mapa” și asta, pentru că reșițeanul se mândrește cu o colecție impresionantă de liste, realizate chiar de mâna lui, pe care șerpuiesc sute de coloane de cuvinte. ,,După părerea mea, scrabble-ul în limba română este cel mai elevat joc de scrabble de pe mapamond. Există foarte multe cuvinte, cărora poate nici noi nu le știm sensul. Dacă am cunoaște sensul fiecărui cuvânt ar însemna să cunoaștem tot Dicționarul limbii române”, a mai explicat Corneliu Faur.

1072546_499613276784695_1686263760_o 1075570_499615663451123_210303190_o