Consilierul țepar, în conflict cu “Farain”

După ce date publice din declarația sa de avere au fost scoase în lumină, fapt care l-a deranjat peste măsură, consilierul local Țurcaș este pus din nou în colțul rușinii. Codaș cu chiria la un spațiu pe care și l-a însușit cu lacătul pe ușă, alesul local reșițean nu este de găsit.

După cele două articole publicate în cotidianul Express de Banat, unul referitor la pasiunea consilierului local reșițean pentru jocurile de noroc, informații făcute publice în declarația acestuia de avere, și unul în care Viorel Țurcaș cerea scuzele redactorilor care au îndrăznit să scrie despre el, noi acuze au ajuns pe adresa redacției.

Se pare că Țurcaș ar fi dator vândut Asociației pentru Ajutor de Înmormântare „Farain”. Consilierul Local a închiriat în luna ianuarie a anului 2013 un spațiu aflat în proprietatea asociației, cu scopul de a deschide acolo un magazin de anticariat. Cum planurile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg, totul a rămas doar la stadiul de intenție.

turcas spatiu inchiriat turcas spatiu inchiriat

La doar șase luni de la încheierea contractului de închiriere, lucrurile au început să se împută. Viorel Țurcaș a burdușit spațiul cu piese de mobilier și tot felul de alte obiecte, pentru ca apoi să pună lacătul pe ușă și să se facă nevăzut.

CITEȘTE ȘI: CONSILIERUL LOCAL ŢURCAŞ TRĂIEŞTE DIN PARIURI

Nevăzut a rămas până în zi de astăzi, începând cu luna iunie, atunci când a binevoit să plătească pentru ultima dată chiria. De menționat este și faptul că locul de 300 de metri pătrați era închiriat în schimbul unui chilipir de 200 de lei pe lună. Totuși, având în vedere faptul că Viorel Țurcaș declară în documentele de avere oficiale că nu are alte venituri pe lângă indemnizația de consilier local de doar 381 de lei pe lună, teoretic nici n-ar avea de unde să scoată banii pentru chiria lunară. Nici pasiunea acestuia pentru jocurile cu noroc, care îi aduc venituri anuale de până la 4000 de lei, se pare că nu-i umpleau buzunarele suficient de tare încât să poată respecta contractul încheiat cu asociația în cauză.

A dispărut ca „măgarul în ceață”

Cu o restanță de nouă luni de zile și o datorie de mai bine de 1800 de lei, Viorel Țurcaș este de negăsit. Membrii Asociației pentru ajutor de înmormântare se simt neputincioși în fața lacătului cu care spațiul este baricadat, dar mai ales în fața refuzului de a comunica venit din partea consilierului local. Aceștia susțin că au avut mai multe tentative de a lua legătura cu Țurcaș, dar s-au trezit de fiecare dată fie cu telefonul închis în nas, fie cu tonul de ocupat. Mai mult decât atât, se pare că alesul local le-ar fi dat o adresă de domiciliu inventată, asta pentru că scrisorile de înștiințare trimise din partea asociației s-au întors înapoi cu o notă care anunța că numele destinatarului nu coincide cu adresa.

CITEȘTE ȘI: ŞI TOTUŞI, ŢURCAŞ VORBEŞTE! PARDON, SCRIE!

Situația este cu atât mai gravă cu cât spațiul este ținut ocupat fără motiv, în timp ce asociația are și alți doritori interesați de închirierea acestuia. „Clădirea este de patriomoniu, nu avem bani nici să refacem fațada. Avem clienți care ar fi interesați să închirieze spațiul și nu putem face nimic. Suntem în pierdere. De evacuat nu îl putem evacua, pentru că asta presupune alți bani pentru a-l da în judecată. Am încercat să îl găsim, dar fie nu răspunde, fie ne închide telefonul în nas”, a explicat Ioan Borugă, președintele Asociației pentru ajutor de înmormântare „Farain”.

Contactat de redactorii Express de Banat, consilierul local Viorel Țurcaș a refuzat să vorbească, chiar înainte de a fi informat referitor la problema pentru care urma să i se solicite un punct de vedere.