Totul până la spital! Consilierii locali din Caransebeș dau oricât pentru sănătate!

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș cere din nou sprijinul Consiliului Local pentru acordarea de fonduri în vederea continuării activității unității medicale. Suma de care are nevoie este de 30.200 de lei, menționează directorul interimar al spitalului, Ionuț Mihăilică.

Printre cheltuielile fără de care spitalul nu ar putea continua activitatea sunt: 4.000 de lei pentru cheltuieli de pregătire profesională a personalului din compartimentul managementul calității pentru acreditarea spitalului, 1.700 de lei taxa de malpraxis, 5.000 de lei pentru a utiliza mașinile din dotare, 4.500 de lei taxe pentru autorizarea și controlul activităților nucleare, 7.000 de lei autorizări pentru funcționarea centralei termice și 4.000 de lei pentru achiziționarea materialelor pentru reabilitarea interioară a secției exterioare TBC.

Deși conducerea spitalului nu a avut nevoie de materiale sanitare sau medicamente pentru bolnavi, consilierii locali, în special cei din grupul PSD, au votat în unanimitate, declarând că nu se opun pentru nicio solicitare a spitalului. Votul a venit după ce directorul economic a dat asigurări că are suma în buget și, deși spitalul are contul blocat din septembrie 2016 din cauza neachitării arieratelor, va găsi rezolvarea acordării banilor.

Menționăm că la ora actuală s-au plătit datorii de 1.400.000 de lei, arierate din care mai sunt de achitat 400.000 de lei. De la Consiliul Județean Caraș-Severin s-au primit doar 50.000 de lei pentru spital, astfel că, până când nu se va aproba bugetul pentru spital, conturile nu pot fi deblocate.