Toți banii necheltuiți în 2016 se duc în gropile județului!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a anunțat cum va folosi excedentul bugetar de la nivelul administrației județene și al unor instituții subordonate înregistrat la finele anului trecut.

La Spitalul Județean de Urgență Reșița s-a înregistrat un excedent bugetar în sumă de 937.000 lei, întreaga sumă urmând să fie cheltuită anul acesta de unitatea spitalicească. La căminele pentru persoane vârstnice din Reșița, Sacu și Caransebeș și de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Aurora” Reșița au rămas, de asemenea, sume necheltuite. Acestea vor fi utilizate integral în 2017.

La sfârșitul exercițiului bugetar 2016, la nivelul Consiliului Județean a fost înregistrat un excedent în valoare de 46.800 mii lei.

36.000 au fost prevăzuți pentru secțiunea de dezvoltare, mare parte din bani vor fi folosiți pentru drumurile județene. 7.843 mii lei reprezintă ranforsări și modernizări a unor intravilanuri de drumuri județene, proces care nu s-a finalizat în 2016 și va fi reluat anul acesta. Banii primiți prin Hotărâre de Guvern pentru calamități au venit destul de târziu și vor fi folosiți pentru reparații la drumurile județene. E vorba de 3.050 mii lei”, a declarat Silviu Hurduzeu.