Tot ce are mai frumos Banatul, în filmul lui Dorohoi!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

După 17 zile de filmări intensive în cele mai frumoase și renumite locuri din regiunile Transilvania și Banat, regizorul Sabin Dorohoi a oprit camera de filmat ce l-a avut mereu în prim-plan pe Flaviu Cernescu cu ale sale demonstraţii extreme.

„Filmările celui mai special film documentar al anului, singura producție de acest gen din România, care aduce în prim-plan sporturile extreme, au fost exact la fel ca pasiunea Balaurului din Transilvania, Flaviu Cernescu, pentru slackline: palpitante, pline de neprevăzut, adrenalină și pasiune. Timp de aproape trei săptămâni personajul principal, Flaviu Cernescu, regizorul Sabin Dorohoi și echipa de filmare au străbătut Transilvania și Banatul în lung și în lat, pentru cele mai spectaculoase locații ale viitoarei producții”, se arată într-un comunicat de presă primit la redacţie.

Primul cadru s-a tras în Timișoara, apoi au urmat alte 14 locații cunoscute din vestul țării. La Reșița, Cernescu a reușit să stabilească un nou record național, mergând pe un slackline de 45 de metri, la 80 de metri înălțime, între două turnuri dezafectate ale UCMR. Echipa de filmare a mai trecut prin Bocșa, orașul de baștină al lui Flaviu, Carașova, pe la cascada Bigăr, a călătorit pe prima cale ferată din România, Anina – Oravița, şi a ajuns şi pe Valea Cernei, la Băile Herculane. De aici, mai departe, către obiectivele din Transilvania.

„În urmã cu o sãptãmânã am încheiat filmãrile la Documentarul «Transylvania Dragon». Deşi perioada oficialã de filmare s-a încheiat, existã o şansã sã mai filmãm încã o locaţie celebrã din Transilvania înainte de a începe prelucrarea filmului, dar vom face acest anunț la momentul oportun, când toate detaliile vor fi stabilite. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit în această călătorie extrem de solicitantă, dar care ne-a adus satisfacții infinit mai mari decât sacrificiile pe care am fost nevoiți să le facem: mass-media, autorități, bănățeni, transilvăneni, tuturor celor care ne-au întins o mână de ajutor atunci când am avut nevoie”, a declarat regizorul Sabin Dorohoi.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Filmările s-au încheiat, însă partea cea mai grea abia acum începe. „Banii obţinuţi pentru acest proiect de voluntariat au ajuns doar pentru finanţarea necesarã deplasãrii echipei în cele 17 zile prin România şi pentru închirierea echipamentului de filmat.Pentru tot ceea înseamnã partea de post-producţie, încã nu am gãsit finanţarea necesarã. Va urma un proces foarte elaborat de gãsire a partenerilor financiari pentru finaliarea filmului şi ulterior de alegere a întregului material filmat, care totalizeazã în jur de 35-40 de ore! Acesta va fi condensat în 52 de minute, durata standard pentru un documentar TV”, a explicat regizorul Sabin Dorohoi.

Filmul ar urma să fie lansat în primăvara anului 2015.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/