Târgul de toamnă a adus la Reșița produse bio, aproape exclusiv din Banatul Montan [FOTO]

Reşiţenii și-au făcut cumpărăturile în weekend-ul recent încheiat la târgul organizat în Parcul Tricolorului. Zilele Recoltei au fost altceva decât până acum, noul director al SC Piețe, Dorin Bistrian, încurajând în primul rând prezența producătorilor din zonă.

Mă bucur atunci când producătorii îşi vând marfa, iar cumpărătorii sunt mulţumiţi de produsele achiziţionate, aşa cum s-a întâmplat acum, la Reşiţa. Camera Agricolă Caraş-Severin a primit cu mare bucurie şi invitaţia de a sprijini acest târg de toamnă, desfăşurat într-o locaţie deosebit de generoasă. E bine că cei de la societatea Pieţe Reşiţa au reuşit să aducă doar producători. Au participat producători de fructe şi legume, dar şi agricultori care obţin în gospodăriile lor produse animaliere, din lapte şi carne, dar şi produse din fructe prelucrate. Produsele tradiţionale sunt sănătoase şi tot mai căutate. Această ediţie este o reuşită şi un punct de plecare pentru ceea ce va urma aici, la Reşiţa, având în vedere că intenţionăm să organizăm astfel de evenimente mai des, pentru a mulţumi şi cumpărătorul, dar şi producătorul agricol, care îşi poate valorifica marfa”, a declarat ing. Pavel Nefir, directorul Camerei Agricole Caraş-Severin.

Târgul a reunit producători de vin, de miere, de seminţe, de sucuri naturale, cu toții din Caraş-Severin, dar comercianții spun că s-au vândut în cantităţi mari şi produsele de casă, din carne şi lapte. „A trebuit, şi în prima zi, şi în a doua zi a târgului, să merg de câteva ori acasă, după marfă, pentru că am dat tot. Acest lucru mă bucură, pentru că înseamnă că am marfă de calitate”, a afirmat Sorin Luca, unul dintre producători. La fel de mulțumit a fost și Viorel Enășel, unul dintre comercianții care a întreținut atmosfera cu gulaș sau fasole cu ciolan. În fiecare zi a târgului, municipalitatea a pregătit spectacole de muzică populară și folk, la fel de „gustate” de public.

La sfârşitul săptămânii viitoare, un astfel de târg se va desfăşura la Oraviţa, pe parcursul a trei zile, iar sâmbătă, în staţiunea Băile Herculane, unde va avea loc şi Festivalul Răchiei şi al bucatelor tradiţionale. Tot la sfârşitul săptămânii viitoare, zece producători din Caraş-Severin sunt invitaţi la Târgul de toamnă de la Craiova. O săptămână mai târziu, târgul de toamnă va fi organizat în oraşul Bocşa.

 „Ne bucurăm foarte mult că suntem invitaţi la astfel de manifestări, pentru că, în acest fel, agricultorii cărăşeni sunt recunoscuţi. Aceste târguri vin să demonstreze că agricultorii din România sunt recunoscuţi şi apreciaţi pentru munca pe care o fac. Agricultorii români produc hrană sănătoasă şi oamenii caută tot mai mult aceste produse”, a mai precizat Pavel Nefir.