Surprinzătorul senator surprins Ionuţ Chisăliţă

După patru zile de pauză, perioadă în care şi-a serbat onomastica, senatorul Ionuţ Chisăliţă a redevenit activ pe facebook. Într-un mod surprinzător însă.

Printr-o postare făcută în această după-amiază, senatorul PSD de Caraş-Severin ne ţine la curent cu activitatea Cabinetului Grindeanu. „Guvernul și-a început treaba! (surprinzător, cu semnul exclamării! – n.r.). Au fost luate câteva măsuri: creșterea salariului minim la 1450 lei, majorarea cu 20% a salariului din administrația locală, creșterea pensiei minime la 520 lei și a punctului de pensie la 1000 lei! (cu semnul exclamării, deci din nou surprinzător! – n.r.). Nu a fost uitat nici mediul de afaceri, prin reducerea impozitului la 1% din cifra de afaceri pentru microîntreprinderile cu plafonul sub 500.000 euro, iar în prezent depunem eforturi pentru ca legea prevenţiei să intre în vigoare cât mai curând posibil, de preferinţă în primul trimestru al acestui an“, anunţă Ionuţ Chisăliţă.

Parlamentarul mai precizează că „astăzi a fost eliminată o povară birocratică din cauza căreia căreia mii de firme românești au fost blocate abuziv. Este vorba despre acel infam Formular 088, considerat coșmarul oamenilor de afaceri. Nici în acest caz nu există implicații bugetare, din contră, măsura va stimula crearea de noi companii“.

Amintind însă că studenţii au avut la sfârşitul săptămânii trecute „două surprize plăcute, când au aflat că vor beneficia de burse dublate şi transport gratuit cu trenul, potrivit unei decizii adoptate de Executiv în şedinţa de Guvern de vineri“, senatorul Chisăliţă dă de înţeles una din două. Studenţii au fost luaţi prin suprindere fie pentru că aceştia nu cunosc – pentru că nu sunt interesaţi de – principalele promisiuni ale PSD, fie pentru că obişnuiesc să nu servească tradiţionalele gogoşi electorale social-democrate. Dacă nu cumva surpriza a fost chiar pentru Chisăliţă, văzând că Guvernul Grindeanu nu doar că s-a apucat de treabă, ci şi că începe să facă ceea ce a promis PSD-ul.