Sufletul copiilor din centrele de plasament, mâncat de o adevărată caracatiță. Ana Vasile, greu de demis!

Consilierul judeţean PSD, Valentin Boşneag, a comentat dur sancţionarea mai mult formală a Anei Vasile, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Consiliului Judeţean Caraş-Severin!

Boșneag a atras atenția în plenul Consiliului Județean că nu ar trebui să se mulțumească nimeni doar cu sancţionarea Anei Vasile, căci în instituția condusă de aceasta se petrec multe lucruri scandaloase din cauza unui întreg sistem care s-ar face vinovat de asta, „Ana Vasile fiind doar vârful icebergului”.

Vreau să spun că în spatele directorului DGASPC există un sistem întreg şi că acesta este în subordinea Consiliului Judeţean, aşa că toţi suntem responsabili de felul în care funcţionează sau va funcţiona! Faptele pentru care a fost sancţionată se cunosc din presă, unii le ştim şi din alte surse, aceste fapte sunt doar vârful icebergului. Este format din mulţi oameni, lucrează cu suflete: copii! Trebuie să ne aplecăm mai mult privirea spre acest sistem şi să nu ne mulţumim doar cu această sancţiune! Sunt multe alte persoane responsabile”, a spus doctorul Boşneag în plenul forului judeţean.

El a subliniat că nivelul de civilizaţie al unui popor este dat şi de felul în care se face asistenţa socială. „Cred că ar trebui să ne aplecăm atenţia mai mult asupra acestui sistem… ca să nu zic caracatiţă! Începând de la felul în care se administrează fondurile şi felul în care se fac achiziţiile, până la modul cum personalul angajat se raportează la copii, la bătrâni, la cei care sunt «beneficiarii» acestui sistem”, a mai atras atenţia Boşneag.

De asemenea au fost consilieri judeţeni care au subliniat că sancţiunea aplicată Anei Vasile este prea blândă, dar preşedintele Silviu Hurduzeu a ţinut să explice că a urmărit doar respectarea prevederilor legale. Hurduzeu a lăsat să se înțeleagă faptul că, deși despe managementul Anei Vasile, despre nereguli comerciale sau administrative până la abuzuri şi persecutări, se vorbește de ani de zile, aceasta are statut de funcţionar public şi trebuie respectată procedura legală privind aplicarea de sancțiuni. Problema este că Ana Vasile se afla la prima sancțiune, a mai explicat președintele CJ, până acum nimeni neavând ce să-i reproşeze oficial ceva. Totuși, Hurduzeu a explicat că s-a constituit şi o comisie de disciplină care va trebui să prezinte un raport detaliat cu abaterile acesteia şi să propună sancţiuni, aşa cum prevede legea. Cel mai probabil, chiar în şedinţa din ianuarie 2017 Ana Vasile ar putea primi o nouă sancţiune.