Staţiunea Băile Herculane, în mare picaj într-un top naţional! De pe locul 5 în 2016, pe locul 17 acum!

casinoherculane by sungarden

În timp ce ministrul Turismului, Mircea Dobre, se făcea că are treabă prin Băile Herculane, la Băile Govora începea, în 4 mai, Congresul Naţional de Balneologie, în cadrul căruia a fost prezentată evaluarea staţiunilor balneare pe anul 2017.

Dacă în 2016 pe primele locuri în topul naţional al staţiunilor balneare se aflau Techirghiol, Băile Felix şi Băile Tuşnad, în anul 2017 podiumul este ocupat de Techirghiol – 65 de puncte, Băile Tuşnad – 60, Băile Govora – 55. Urmează în clasamentul întocmit de Asociația Română de Balneologie (ARB) staţiunile: Călimăneşti-Căciulata – 54, Covasna – 53, Băile Felix – 52, Sovata – 51, Turda – 50, Sângeorz Băi – 41, Borsec – 40.

În ierarhia naţională sunt cuprinse 30 de staţiuni, Băile Herculane ocupând acum poziţia a 17-a, cu doar 30 de puncte, în condiţiile în care punctajul maxim posibil este 100. Anul anterior, staţiunea cărăşeană s-a aflat pe locul al 5-lea, cu 64 de puncte. Deci mai mult decât dublu faţă de scorul obţinut în 2017!

Pentru evaluarea staţiunilor balneare au fost utilizate 10 criterii, fiecare având stabilit un coeficient valoric de la 1 la 10. Staţiunea Băile Herculane a avut cele mai mari depunctări faţă de anul 2016, de la 7 la 3 puncte, la trei criterii: Strategii de dezvoltare a staţiunii identificate prin planuri ale autorităţilor locale şi ale operatorilor din staţiunea balneară analizată; Nivelul investiţiilor în baze de tratament şi unităţi de cazare la nivelul staţiunii balneare analizate; Calitatea factorilor naturali de cură utilizaţi în staţiunea balneară analizată, certificarea Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie, elemente de cercetare ştiinţifică a factorilor naturali, diversitatea factorilor naturali utilizaţi, gradul de prezentare a acestora.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Acelaşi picaj, de 4 puncte, apare şi la ceea ce ARB a numit „Disponibilitate la dialog a factorilor de decizie locali şi a investitorilor/operatorilor economici din staţiune“, însă la acest capitol Băile Herculane înregistrează şi cel mai mic scor: 2 puncte (de la 6 puncte în 2016). Dintre cele 10 criterii avute în vedere, cel mai mare punctaj al Herculanelor a fost dat pentru „Accesibilitate, infrastructură, patrimoniu public, management urbanistic, implicarea autoritatilor locale“ – 4 puncte, cu două mai puţine faţă de anul anterior.

Nici Buziaşul nu este clasat prea strălucit, dar a urcat, totuşi, înaintea Băilor Herculane! Staţiunea timişeană este acum pe locul 16, după ce în 2016 era pe poziţia a 15-a, deci pe atunci mult în urma Herculanelor.

Congresul Naţional de Balneologie, în cadrul căruia au fost analizate problemele cu care se confruntă staţiunile balneare din România, se desfăşoară în perioada 4-7 mai 2017.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/