Spitalul din Caransebeș va avea căldură la iarnă! Primăria a plătit datoria la gaz

Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș primește o gură de oxigen din partea administrației publice locale după ce, din lipsa fondurilor, nu a respectat programul de eșalonare a datoriilor la utilități. 160.000 de lei vor merge către achitarea unei părți din datoriile la gaz ale unității medicale.

Potrivit directorului economic al Primăriei, Horia Irimia, situația critică este la furnizorul de gaz, unde s-au acumulat datorii de pe timpul iernii. „La întocmirea bugetului pentru anul în curs s-a promis unității spitalicești o sumă de bani pentru a putea fi achitate datoriile la utilități. Neavând bani atunci, nu am putut să alocăm cei 100.000 de lei pe lună promiși și s-a alocat mult mai puțin. Așa se face că nu s-a respectat eşalonarea la plata restanţelor la gaz și s-a tăiat gazul, astfel că pentru a se reporni gazul în octombrie, trebuie să plătească neapărat eşalonarea. Din fondurile proprii, clar nu ar avea posibilitatea şi atunci alocăm 160.000 lei pentru utilităţile la spital, pentru a readuce la normal situaţia cu gazul”.

„În septembrie 2016, când am preluat managementul spitalului, erau înregistrate plăți restante în valoare totală de aproape 3 milioane de lei. Din acești bani, 1,34 milioane lei erau arierate, adică datorii mai vechi de 90 de zile. Am reușit să achităm o mică parte și la 31 decembrie 2016 înregistram plăți restante de 2,3 milioane lei. În luna martie a acestui an arieratele erau în valoare de 1.580.000 de lei din care s-a achitat, cu fondurile de la Consiliul Județean, suma de 566.400 de lei. Mai rămân de achitat 1.013.600 de lei arierate”, ne-a precizat managerul spitalului, Marius Ionuț Mihăilică.

Toate aceste facturi restante sunt pentru utilități, în cea mai mare parte: gaz, curent, salubritate.