Spitalul din Caransebeș, primul pas spre un vis frumos. Unitatea sanitară a primit o tranșă din banii promiși de Ministerul Sănătății

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Master Planul General de reabilitare a Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș arată fabulos. Acesta presupune inclusiv construirea, modernizarea și dotarea spațiilor, la care până acum pacienții și personalul medical puteau doar visa. Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș a primit zilele acestea finanțarea necesară pentru demararea FAZEI I din Master Planul General de reabilitare a unității sanitare.

În urma eforturilor reunite ale Comitetului de Conducere a SMUC și ale Primăriei Caransebeș s-a reușit obținerea de la Ministerul Sănătății a unui suport financiar în valoare de 7.550.000 lei, la care se adaugă cofinanțarea de la bugetul local al Primăriei Municipiului în sumă de 850.000 lei. Valoarea totală estimativă a Fazei I a investiției este de 27.315.000 lei, cu finalizare în decembrie 2017.

Pentru Faza I de reabilitare, care va demara în această perioadă, planul prevede investiții complexe, care vor schimba radical funcționarea Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș.spital

În proiect sunt cuprinse ”lucrări de reparaţii capitale, reabilitare, pentru recompartimentarea etajului 7, în vederea construirii unui bloc operator centralizat, cu spații pentru Terapie Intensivă și recompartimentarea etajului 8, în vederea construirii unor spații de cazare/spații de locuit personal medico-sanitar”, precizează directorul medical Marius Mihăilică.

”Mai exact este vorba de reconfigurarea etajului 8, care va cuprinde: partea de recompartimentare și construire a 5 spații de cazare (spații de locuit cu două camere destinate medicilor angajați ai unității sanitare cu contract-normă întreagă), pentru atragerea personalului medical de specialitate în vederea asigurării de servicii medicale prestate la cea mai înaltă calitate. De asemenea, proiectul va cuprinde și o parte de recompartimentare și construire spații tehnice necesare pentru asigurarea funcționalității echipamentelor ce vor deservi noul bloc operator centralizat cu secția A.T.I. și spații destinate zonei sterile”, spune Mihăilică.

Dacă până acum se lucra în condiții vitrege, la etajul 7 se va construi un nou bloc operator centralizat compus din: sală de operație 1 ortopedie/traumatologie, sală de operație 2 oftalmologie, sală de operație 3 ginecologie, sală de operație 4 chirurgie aseptică, sală de operație 5 chirurgie septică și sală de operație 6 chirurgie infantilă.sp

promovare banner maxagro Muzeul TM

”Noul bloc operator centralizat va fi construit în conformitate cu normele tehnice aflate în vigoare și va avea asigurate toate spațiile necesare: sală de gipsare, spații depozitare, spații de sterilizare, spații depozitare aparatură medicală, echipamente medicale, deșeuri medicale, laborator determinări de urgență, precum și camere de lucru/camere de odihnă necesare personalului medico-sanitar. Etajul 7 va mai avea în componență partea de recompartimentare și amenajare spații pentru anestezie și terapie intensivă compuse din: 4 saloane de terapie intensivă cu 15 paturi, prevăzute cu spațiu special de monitorizare și semnalizare 24/24 a stării pacienților, vestiare filtru medical, spații de lucru transfuzii, spații de stocare sânge și probe biologice, spații depozitare aparatură farmaceutică/materiale sanitare, spații laborator determinări urgențe, precum și camere de lucru/camere de odihnă personal medico-sanitar”, ne-a precizat Marius Mihăilică.

Tot etajul 7 va mai fi dotat cu aparatură medicală, echipamente medicale, instalații de ventilație, instalații decontaminare, instalații electrice, instalații curenți slabi, instalații detecție incendiu, instalații gaze medicale, echipamente hidranți interiori, precum și echipamente de monitorizare video acces.

CITEȘTE ȘI:

Spitalul din Caransebeş are 8 milioane de euro… promişi de la Ministerul Sănătăţii!

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/