Şi poliţiştii sindicalişti din Caraș-Severin se opun actualei variante a Statutului Polițistului! Ministerul de Interne face un pas înapoi!

Sindicatele polițiștilor din Caraș-Severin se pronunță împotriva variantei propuse de Ministerul Afacerilor Interne pentru Statutul Polițistului, apreciind că independența acestuia ar fi afectată prin această variantă.

Gigi Terfeloagă, liderul județean al SNAP, a postat pe contul său de facebook că „au încercat să ne prostească, dacă ține, ține… Statutul Polițistului, din rău în MAI rău. Sindicatul Național al Agenților de Poliție militează de ani de zile, uzând de toate mijloacele sindicale, pentru schimbarea din temelii a Statutului Polițistului într-un Statut modern, de care se bucură structurile de poliție din țările civilizate. Unul dintre punctele „fierbinți” care se impun schimbate în Statutul Polițistului se referă la „punerea la dispoziție a polițistului ”, atunci când asupra sa se dispune începerea urmăririi penale”, scrie Terfeloagă.

Ministerul Afacerilor Interne a decis retragerea din proiectul privind Statului Polițistului a două reglementări referitoare la punerea la dispoziție a polițistului cercetat disciplinar și evaluarea managerială. Decizia a venit după o dezbatere publică organizată cu sindicatele polițiștilor.

„Proiectul nu mai conține două intervenții care au suscitat atât de multe discuții, chiar dacă au fost făcute cu bune intenții. Noi tot ce am gândit aici sunt lucruri care eficientizează activitatea MAI, dar sunt și în beneficiul polițiștilor. Cele două reglementări, cea privind punerea la dispoziție a polițistului care săvârșește abateri și evaluarea managerială, nu se mai regăsesc în proiect”, a declarat Geani Nica, secretar general adjunct în Ministerul Afacerilor Interne.

Prima dintre reglementări se referea, conform proiectului, la faptul că poliţiştii pot fi puşi la dispoziţie pe timpul cercetării prealabile, dar nu mai mult de 3 luni, timp în care li se rezervă postul şi beneficiază, integral, de drepturile băneşti. Cea de-a doua propunere eliminată stabilea un mecanism privind eliberarea din funcția de conducere.

La solicitarea Federației Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România (FSNPPC) și a Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România (SNAP), Ministerul Afacerilor Interne a organizat azi o dezbatere publică pe tema proiectului de Ordonanţă de urgenţă privind modificarea Statutul Polițistului. Încă din debutul ședinței, reprezentanții Ministerului de Interne au anunțat că două dintre reglementările care se aflau în textul inițial al legii au fost eliminate ca urmare a solicitărilor aduse la cunoștință de către sindicate.

Reprezentanții sindicatelor au spus că se bucură de faptul că Ministerul de Interne a înțeles de ce este necesară eliminarea acelor reglementări din Statutul Polițistului.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/