SENTINȚĂ. Închisoare şi muncă în folosul comunității pentru medicii şpăgari!

La Tribunalul Arad şi la Tribunalul Caraş-Severin s-au luat astăzi decizii foarte importante legate de soarta fostului senator Iosif Secăşan şi a medicilor care au fabricat pe bază de şpagă pensionari pe caz de boală.
Iosif Secăşan a avut în faţa instanţei cărăşene aceeaşi atitudine sinceră şi de apreciat ca în faza de urmărire penală, recunoscând în totalitate acuzaţiile ce i-au fost aduse, şi anume, că a ajutat, fără să aibă vreun interes material, un pădurar, pe Iova Moza, să fie pensionat pe motive de sănătate, punându-l în legătură cu Sebastian Telbis, medicul-şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin. Telbis şi-a revizuit şi el poziţia şi a recunoscut totul, cerând, ca şi ceilalţi inculpaţi, să fie judecat după procedura simplificată, ceea ce îi asigură din start reducerea limitelor de pedeapsă cu o treime. Tribunalul Caraş-Severin va pronunţa sentinţa săptămâna viitoare.
Tot astăzi, la Tribunalul Arad s-au dat primele pedepse în celălalt dosar în care Sebastian Telbis are calitatea de inculpat pentru infracţiuni de corupţie. Dacă în cazul său instanţa urmează să continue cercetarea judecătorească, Ioan Cenda (foto) şi Ioan Ungur, medicii care au săvâşit acelaşi gen de fapte în cabinetele lor din Moldova Nouă şi Caransebeş, şi-au aflat deja pedepsele. Cei doi au fost condamnaţi pentru infracţiunea de luare de mită săvârşită în formă continuată la câte trei ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de trei ani. În plus, timp de cinci ani vor avea interzise mai multe drepturi şi vor presta muncă în folosul comunităţii. ,,Instanţa obligă pe inculpaţi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă 90 de zile, la Primăria municipiului Caransebeş sau la Primăria oraşului Moldova Nouă”, se arată în minuta încheierii Tribunalului Arad de astăzi. Totodată, s-a menţinut sechestru asigurator pe mai multe sume de bani şi s-a dispus confiscarea banilor primiţi cu titlu de mită. Sentinţa nu e definitivă, ea putând fi atacată atât de inculpaţi, cât şi de Ministerul Public.

gif card de energie dacus 1000x100
Muzeul TM

Comments

  1. Iorgu says:

    Chiar așa fraier ne cred judecătorii?!
    Chiar, și-au cerut scuze de la inculpați?
    Nu este destul că politicienii ne batjocoresc în fiecare zi, acum vin judecătorii cu indemnizații de merit de mi și mi dew lei lunar, dau astfel de sentințe care sfidează bunul simț…
    Trăim într-o societate în care hoții sunt ocrotiți de judecători! Nu mă miră că tâlharii cer desființare instituțiilor care îi cercetează.
    Judecătorii au ajuns veriga slabă a sistemului…

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/