Şedință crucială în Valea Domanului! Vinde Metalul jucătorii de bază?! Rufă e vehement!

Înfrângerea la scor de la Timişoara şi diminuarea şanselor la promovare pot schimba radical strategia la Metalul Reşiţa. Antrenorul Daniel Opriţa confirmă că viitorul rosso-nerilor a depins în mare măsură de meciul cu Poli!
Ruperea relaţiilor dintre primarul Mihai Stepanescu şi patronul Cătălin Rufă nu s-a simţit prea mult atât timp cât Metalul a fost pe primul loc sau cu un pas, doi în urma Timişoarei. După meciul pierdut cu Poli, Metalul are de recuperat un handicap de şapte puncte. Imposibil, spun oamenii de fotbal, astfel că în Valea Domanului e foarte posibil să se schimbe strategia. Cel puţin aşa se vorbeşte în anturajul clubului. Încă dinaintea meciului de pe ,,Dan Păltinişanu” se discuta despre plecarea jucătorilor de bază în cazul unui eşec cu Poli, echivalent cu diminuarea considerabilă a şanselor la promovare. În aceste condiţii, Metalul nu ar mai avea de ce să cheltuiască bani cu jucători cu salarii mari, jucători care ar putea chiar aduce ceva bani în vistieria clubului în cazul unor transferuri. Cam la asta s-ar fi gândit oficialii rosso-neri.
Daniel Opriţa a recunoscut după meciul de la Timişoara că strategia clubului s-ar putea schimba. ,,Sunt dezamăgit. Speram la mai mult. O să vorbesc şi cu oamenii care conduc clubul, dacă a fost bine sau rău. Dânşii decid. Nu am reuşit să luăm decât trei puncte în cinci etape, nu e bine şi îmi asum lucrul acesta. O să mă gândesc să văd ce fac. E posibil să se schimbe strategia, depinde ce mai speră dânşii după rezultatul ăsta. Diferenţa e acum de şapte puncte, e destul de mare, dar nu imposibil de recuperat. Nu e însă nici uşor să te baţi cu Timişoara”, a declarat antrenorul Metalului.

UPDATE, ora 11.45

Patronul Metalului, Cătălin Rufă, a ţinut să-i liniştească pe fanii din Valea Domanului. Ba, mai mult, a anunţat că nu renunţă la promovare şi că va întări semnificativ echipa în această iarnă. “Vom face o analiză să vedem unde s-a greşit. E clar că undeva s-a greşit în începutul ăsta de retur. Acum e prea la cald, am spus să mai treacă puţin, să ne liniştim, e clar că suntem supăraţi cu toţii. Nu ne aşteptam la un parcurs atât de slab în ultimele cinci etape. Suntem vinovaţi cu toţii, eu sunt primul, îmi asum răspunderea”, a declarat Rufă pentru expressdebanat.ro.

Legat de plecarea unor jucători de bază, despre care s-a vorbit în preajma meciului cu Poli, patronul rosso-nerilor a comentat: “E exclus să plece vreun jucător de bază, din contră, ne vom întări! Vom face o echipă mai bună decât în turul campionatului. Asta vă garantez! Vor pleca jucătorii care au evoluat mai puţin, care nu şi-au găsit locul la noi, care au încercat, dar nu le-a ieşit. Sunt destui care vor pleca. În niciun caz nu vor pleca jucătorii de bază, ci vom căuta să aducem jucători peste ce avem la ora actuală. Dacă vine vreo ofertă care va avantaja clubul, fiecare jucător e de vânzare. Anul trecut l-am vândut pe Vătăjelu, dar am adus doi jucători la fel de buni, Murgoci şi Aniţoiu, probabil viitorul fundaş stânga al echipei naţionale de tineret, din ce se aude. Cred că am arătat că ne pricepem să aducem jucători”.

Dacă ultimele meciuri nu i-au adus prea multe motive de satisfacţie, Cătălin Rufă are şi motive de mândrie. “Avem cea mai frumoasă galerie. La capitolul ăsta am fi promovaţi la 100 de puncte peste Poli”, a afirmat patronul Metalului.

 

Rămâi cu Express de Banat pentru a afla despre posibila demisie a lui Daniel Opriţa!