Scrisoare cutremurătoare adresată rectorului Doina Frunzăverde. Profesorii corecți rup tăcerea!

La Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița apele nu s-au limpezit încă. Asta, pentru că deși instituția a primit bani de la minister, fondurile ar fi, din nou, epuizate. Cadrele didactice îi reproșează rectorului că plan eficient de management ar fi presupus tăierea salariilor de zeci de milioane de lei pe care le au cei din conducere. Asta, dacă tot sunt vremuri de criză.

Conf. univ. dr. Ileana Rotaru, unul dintre profesorii de valoare ai Universității „Eftimie Murgu”, care în trecut a lucrat în Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, dar și în Camera Deputaților, a formulat o scrisoare deschisă pe care i-a adresat-o rectorului Doina Frunzăverde. Potrivit cadrului didactic, discrepanțele mari dintre salariile celor din conducere, cuprinse între 3.500 și 9.000 de lei, și cele ale angajaților „de rând”, ale căror norme erau la limita legii sau cu siguranță o încălcau.

„Nu am putut să nu observ cum, în timp ce noi încercam să ne bucurăm de soia şi zgârciurile unei norme de bază supraîncărcate şi plătite la minimum sau…. deloc, mai exact, alţii (conform declaraţiilor de avere de pe site-ul www.uem.ro) se bucurau de copane, trufe şi fineţuri cu salarii ce depăşeau bunul simţ (între 3.500 şi 9.000 lei lunar) în condiţiile în care UEM Reşiţa trecea prin „perioade de criză”, se confrunta cu „scăderea alarmantă a numărului de studenţi” (vitamine şi proteine, ca să păstrăm metafora culinară). De unde să aprovizioneze Ministerul asemenea ospeţe, doamna Rector, atâţia ani la rând? Iată întrebarea la care trebuie să răspundeţi acum când salariile cadrelor didactice şi ale personalului administrativ din UEM, ca parte integrantă a cadrelor didactice din întreg învăţământul superior românesc, ….nu au fost plătite de două luni !!!”, scrie conferențiarul în scrisoarea deschisă, în care meniul complet servit de rectorul Doina Frunzăverde este denumit „Înghite și taci”.

Mai departe, conf. univ. dr. Ileana Rotaru își exprimă intenția de a-și continua activitatea la universitatea din Reșița, întrucât spune că singurul lucru care i-a mai rămas este onoarea.

„Doresc să îmi continui activitatea de dascăl la Reşiţa, doresc să fiu cadru didactic universitar reşiţean şi doresc ca măcar în ultima clipă să înţelegeţi că nu ne-a mai rămas decât onoarea !!! Nu cred că ar trebui să achite alţii nota dvs. de plată, cum nu cred că este fairplay să vă ascundeţi după decizii colective sau să spuneţi în public că nu aţi ştiut ce aţi comandat în ultimii 4 ani, cel puţin!!! Cu respect pentru învăţământul superior românesc (atât cât a mai rămas), cu respect pentru profesorii mei şi pentru colegii mei din acelaşi învăţământ superior românesc şi de pretutindeni”, a precizat Ileana Rotaru.

Citește AICI scrisoarea deschisă integral!