Şcolile sanitare din Caransebeș pun pe jar municipalitatea!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Școala de asistente Banatul Caransebeș, postliceală sanitară, a ajuns din nou subiect de discuție în ședința Consiliului Local. De această dată nu au mai vorbit consilierii PSD despre acest caz, ci direct reprezentantul școlii, managerul Ion Georgescu. Acesta a menționat că a depus o solicitare la Consiliul Local, la care nu a primit niciun răspuns, astfel că a dorit să-și susțină punctul de vedere în plenul ședinței.

Georgescu a acuzat Consiliul Local că a aprobat o chirie prea mare pentru spațiile în care școala își desfășoară activitatea la Liceul Tehnologic Dacia, și se uită în curtea vecinului, Colegiul Național Traian Doda, care percepe o chirie mult mai mică pentru o unitate de învăţământ similară, Școală Postliceală Carol Davila, raportat la numărul de spații închiriate. Mai mult, spune Georgescu, banii rezultați din plata chiriei rămân la „Traian Doda“, față de chiria percepută pentru școala pe care o reprezintă, care merg la bugetul local.

”Am avut un contract încheiat cu conducerea Liceului Dacia pentru o perioadă de trei ani, care ar fi trebuit aprobat de Consiliul Local, pentru a primi avizul de funcționare  de la ARACIP. La vremea respectivă, deși aveam contractul în derulare, primăria a spus că este nul pentru că nu a fost încheiat în baza unei licitații și trebuie organizată licitație. De ce noi la licitație și cealaltă școală nu? De ce pentru unii mumă și pentru alții ciumă?”, spune Ion Georgescu.

În replică, actuala conducere a primăriei, prin vocea viceprimarului Marius Isac, a precizat că nu poate răspunde pentru perioada când nu a făcut parte din conducerea administrativă, însă dacă Georgescu nu a fost de acord cu procedura primăriei, care a respectat legea, de ce s-a mai prezentat la licitație, de ce a semnat contractul de închiriere și, dacă nu este mulțumit de prețurile practicate la chirie, de ce nu reziliază contractul și să solicite o nouă licitație?

La auzul celor precizate de viceprimarul Marius Isac, Georgescu spune că primăria este împotriva învățământului privat şi că administrația publică locală are obligația să sprijine învățământul. Acesta a făcut public și prețurile practicate pentru închirierea a cinci săli de clasă, acces la laboratorul de informatică, cancelarie, secretariat, casierie, bibliotecă la Liceului Dacia, pentru care plătește 15.000 de lei pe an. Georgescu precizează că este la curent cu privire la suma achitată de școala concurentă – Școala Carol Davila – la Colegiul Traian Doda. Pentru un număr dublu de clase, respectiv 10 săli, se achită 10.000 de lei, adică 1000 de lei pentru o clasă pe an.

promovare banner maxagro

După mai bine de 20 de minute de monolog ale lui Georgescu, pentru că nu părea interesat de explicaţiile conducerii primăriei, edilul urbei Felix Borcean a ridicat vocea și i-a replicat lui Georgescu că nu se află într-o piesă de Caragiale și să aibă răbdare să i se motiveze decizia Consiliului Local din acea perioadă. Petru Albai, unul dintre semnatarii hotărârii Consiliului Local din mandatul trecut, a precizat că Georgescu avea nevoie de un contract de închiriere cu proprietarul școlii (Consiliul Local) pentru avizul favorabil de la ARACIP (autorizarea, acreditarea şi evaluarea periodică a unităţilor de învăţământ preuniversitar). De aceea a fost nevoie de licitație, conform legii.

Georgescu, vădit nervos, a menționat că el are nevoie de un răspuns de la Consiliul Local, pentru că la Primăria Caransebeș s-a săturat să mai apeleze.

Răspunsul pe care-l va primi managerul Şcolii postliceale Banatul Caransebeș va viza, se pare, propunerea privind rezilierea contractului de închiriere și participarea la o nouă licitație, conform legii, însă cu siguranță Georgescu nu va recurge la acest lucru, pentru că este în timpul anului școlar și elevii trebuie să aibă spațiu pentru desfășurarea activității.

La finalul discuțiilor, Georgescu a aruncat cu noroi în cealaltă postliceală sanitară, spunând că aceasta nu a participat la licitația pentru închirierea spațiului și că are relații la Primărie. Georgescu a fost susținut și de consilierul Florin Bogdea, directorul liceului în care Georgescu stă în chirie. ”Contractul dintre școală și postliceală era perfect valabil semnat de directorul precedent, dna Tocuț, Consiliul Local trebuia doar să-și dea avizul favorabil pe acel contract… asta cerea ARACIP”, a menționat Bogdea, care a întrebat cum poate Consiliul Local să întocmească un contract peste contractul existent.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/