After school în mediul rural!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Peste 20 de localități de pe raza județului Caraș-Severin au centre de documentare și informare unde elevii desfășoară activități după încheierea programului școlar. Multe altele așteaptă finanțare pentru a fi deschise.

Cu scopul de a crea oportunități pentru elevii din mediul rural ca să învețe limbi străine și să se familiarizeze cu tehnologia informației computerizate, printr-un proiect bilateral româno-francez s-au pus bazele unor centre de documentare în diferite localități din mediul rural. „Centrul de Documentare şi Informare este un centru de resurse pluridisciplinare ce pune la dispoziţia elevilor, cadrelor didactice şi a comunităţii informaţii pe suporturi diferite, desfăşoară activităţi pedagogice şi pune în practică proiecte de animaţie culturală”, precizează Tudor Deaconu, directorul Casei Corpului Didactic Caraș-Severin.

Deși la început era vorba despre 12 centre de informare și documentare în tot atâtea localități din județ, proiectul româno-francez s-a extins, iar Casa Corpului Didactic a avut posibilitatea să înființeze mai multe astfel de centre, chiar și în mediul urban. Acestea au fost deschise cu sprijinul autorităților locale și județene. „Centrele de Documentare şi Informare au fost deschise cu resursele proprii ale şcolilor şi ale autorităţilor locale, ele se regăsesc în comunitate şi îşi dovedesc utilitatea funcţionând bine şi cu rezultate deosebite în unele locuri, dar activitatea acestora ar putea fi îmbunătăţită dacă, în continuare, eforturile comunităţii s-ar focaliza la nivelul fiecărei localităţi atât pe amenajarea spaţiilor necesare, cât mai ales pe dotarea cu echipamentele şi materialele prevăzute în anexa  cu privire la consolidarea şi extinderea proiectului”, susține directorul Casei Corpului Didactic.

Elevii par încântați de aceste spaţii, unde nu doar iau parte la diferite opționale, dar au acces și la bibliotecile școlii, amenajate tot în interiorul acestor centre. „În fiecare centru de informare și documentare avem un responsabil care ne ține la curent cu ce se petrece acolo. Am înțeles că elevii din aceste localități participă cu drag la acțiunile organizate în centre, acolo unde găsesc și biblioteca școlilor”, mai adaugă Tudor Deaconu.

promovare banner maxagro Muzeul TM

În momentul de față, sunt 22 de centre de documentare dintre care două în mediul urban, mai exact la Oțelu Roșu și Bocșa. De celelalte se bucură elevi din localități ca Sasca Montană, Teregova, Răcășdia, Cornereva sau Iablanița.

Foto replicaonline.ro

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/