Scenariu de coșmar la Primăria Caransebeș! Bărbat surprins de flăcări în interiorul instituției!

Detașamentul de Pompieri din Caransebeș a intervenit aseară la stingerea unui incendiu în podul clădirii Primăriei Caransebeș. O persoană, care se afla la etajul I al imobilului, a fost salvată.

Din fericire, a fost doar un exercițiu al pompierilor în scopul realizării unui timp foarte scurt de intervenție la astfel de evenimente nedorite. Conform locotenentului Marius Troacă, locțiitor de Detașament, pompierii caransebeșeni s-au deplasat cu două autospeciale cu apă și spumă de 5.000 de litri și li s-a alăturat o ambulanță SMURD. Pentru localizarea incendiului și lichidarea lui s-a creat un dispozitiv cu două linii, iar pentru extragerea victimei aflate pe terasa etajului I s-au folosit tehnici de salvare cu ajutorul scărilor culisante.

„Personalul din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș a încercat să nu se grăbească, având în vedere să a fost un exercițiu, pentru a parcurge toți pașii corespunzători într-o astfel de situație neprevăzută”, ne-a declarat locțiitorul Detașamentului Caransebeș, Toacă Marius.

Astfel de exerciții de intervenție la un incendiu au loc în fiecare lună, în organizarea Detașamentului de Pompieri Caransebeș, fiind o activitate preventivă planificată, organizată şi desfăşurată în scopul gestionării riscurilor.

La acțiune au luat parte și reprezentanții Serviciului pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Caransebeș.