SCANDALOS. 12 milioane de euro, rate timp de 30 de ani! Ăsta e prețul plătit de reșițeni pentru drumurile dezastruoase din oraș! [VIDEO/FOTO]

Primarul Nelu Popa anchetează modul în care au fost cheltuiți sau mai degrabă sifonați banii orașului! Șpaga primită pentru lucrări la drumuri și trotuare l-a băgat în pușcărie pe Mihai Stepanescu, dar după ultimele descoperiri ale actualului edil, au motive să tremure și alții!

Străzile Reșiței sunt un adevărat dezastru. Dar asta deja nu mai e o știre de presă! Ar fi o știre dacă prin municipiu s-ar circula în condiții civilizate. Explicația pentru gropile și craterele din asfalt a fost mai mereu lipsa banilor. Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa, iar primarul Nelu Popa vrea să și demonstreze acest lucru. Vrea să arate oficial ceea ce gândesc foarte mulți dintre reșițeni. Și anume, că s-a furat, că banul public a fost sifonat de cei care l-au avut pe mână, în complicitate cu „băieții isteți”. Demersul lui Nelu Popa, prin care urmărește tragerea la răspundere a celor care au asfaltat orașul sau care au recepționat lucrări de o calitate îndoielnică, a început cu o vizită în teren, chiar la ieșirea din municipiu spre Văliug. Imaginile de la fața locului nu mai au nevoie de niciun alt comentariu. Primarul a dezvăluit câteva date tehnice, a oferit numele constructorului și a precizat ce urmează de acum încolo.

Expertiză tehnică

„Ne-am uitat să vedem de ce cedează asfaltul și am constatat că unele lucrări nu au respectat proiectul. Sunt tronsoane unde trebuia să se frezeze 10 cm de asfalt, să se pună 6 cm de strat de asfalt de rezistență și 4 cm de strat asfalt de uzură. S-au făcut unele note de renunțare, acolo unde sunt linii de tramvai, pentru că s-a considerat că dacă se frezează 10 cm, există riscul să cedeze porțiunea de beton cu linia de tramvai și s-a convenit să rămânem la 6 cm. Aici, la ieșirea din oraș, trebuia să se frezeze 10 și nu s-a frezat decât 4 sau 5 cm. Noi am comandat o expertiză la Institutul Politehnic din Timișoara, am făcut un referat de necesitate, semnăm un contract cu ei și în următoarele trei săptămâni se va face o expertiză pe carote. Dacă trebuia să pui 6 cm de asfalt și ai pus 4 sau 5, poți să spui că a fost o eroare, dar dacă trebuia să pui 10 cm și ai pus 4, înseamnă că 60 la sută din lucrare nu a fost executată și asta eu nu mai pot să o iau ca o greșeală”, a declarat primarul Reșiței.

Lucrările firmei familiei fostului viceprimar Crina

Popa a explicat că, pentru reabilitarea asfaltului din zona centrală a orașului și până la ieșirea spre Văliug, s-a accesat un credit de 12 milioane de euro! Pentru care orașul va plăti rate timp de 30 de ani! Iar după doar câteva luni de la terminarea garanției de trei ani, asfaltul a cedat. „Lucrările au fost garantate 3 ani. După 3 ani și 5 luni, aici, la Universal, în Moroasa, la Poliție sunt deja gropi serioase. Cineva trebuie să plătească pentru aceste lucruri. Lucrarea pentru tronsonul despre care vorbim a fost câștigată la licitație de firma Eco Bau, care a predat-o mai departe la Camand și de aici mai departe către Speed Prod (n.r. – firma familiei fostului viceprimar Ioan Crina). Dacă expertiza va confirma ceea ce cred eu, atunci sunt obligat să mă îndrept împotriva celor care au semnat procese-verbale de recepție. Mă refer la dirigintele de șantier, la personalul din cadrul Primăriei, dar până atunci vorbim de un contractant, de doi subcontractanți”, a mai spus Popa. Până la ora redactării articolului, Ioan Crina nu a putut fi contactat pentru a oferi eventuale explicații.

Cei care au greșit vor trebui să plătească în fața legii, pe civil și pe penal, dacă e cazul! Chiar dacă aceste tronsoane arată așa cum arată, în urma expertizei vom lua banii înapoi pe lucrări sau vom pune constructorul să refacă lucrările! – Nelu Popa, primarul municipiului Reșița