Șase sirieni, depistați la frontiera cu Serbia! Încercau să intre ilegal în România!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au depistat o familie formată din şase cetăţeni din Siria, ce intenţiona să intre ilegal în România, pe jos, pe la ”frontiera verde”.

Frontieriștii au declanşat în această dimineață, în jurul orei 09.30, o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat şase persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării. Persoanele, care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost reţinute şi conduse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că este vorba despre o familie formată din o femeie, doi bărbaţi (fiii acesteia) şi trei nepoate, toţi cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 19 şi 75 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă în Germania, la rude, informează Roxana Costache, agent principal de poliţie.

Oamenii legii efectuează acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

foto arhivă