Șapte ani de înjurături, nervi, amenzi și procese pentru parcările cu plată din Reșița! Degeaba!

Deciziile controversate luate de administrația publică reșițeană în mandatul lui Mihai Stepanescu și hotărârile contradictorii ale instanțelor de judecată pasează parcările din municipiu de la Primărie, la Eco Bau Parc și invers. Pe banii și nervii reșițenilor!

Firma care a concesionat în 2011 2.200 de locuri de parcare a primit, într-un final, după mai multe acțiuni în instanță, ceva mai mult de 600. Suficiente pentru ca sute de reșițeni să fie arși la buzunar din cauza faptului că Eco Bau Parc și Primăria Reșița au colaborat mai tot timpul de pe poziții de forță, negăsind o cala de comunicare în avantajul cetățeanului. Reprezentanții firmei și cei ai administrației publice locale s-au întâlnit mai mult prin sălile de judecată. Dacă în primă fază a avut câștig de cauză firma Eco Bau, acum primarul Nelu Popa anunță revenirea parcărilor la Primărie. „Datorită multiplelor sesizări venite din partea cetățenilor referitoare la modul defectuos în care sunt gestionate parcările cu plată de pe raza municipiului Reșița, precizăm că s-au făcut demersurile legale pentru a rezilia contractul de concesiune cu firma ECO BAU PARC SRL. În urma acestor demersuri, Tribunalul Caraș-Severin a admis acțiunea formulată de Primăria Reșița, prin Serviciul Public pentru Administrarea Domeniului Public și Privat. În data de 23.01.2017, instanța de judecată a dispus, în primă instanță, rezilierea contractului 14261/17.10.2011 prin care se concesionează către ECO BAU PARC SRL un număr de 2.200 de locuri de parcare. Soluția poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile. Municipalitatea asigură cetățenii că rezolvarea acestei situații se va produce într-un termen cât mai scurt”, s-a anunțat de la Cabinetul Primarului.

Sentința Tribunalului Caraș-Severin i-a lăsat muți de uimire pe cei de la Eco Bau Parc, care sunt convinși că au semnat un contract ce nu poate fi anulat decât în condiții speciale. „În opinia noastră este o soluție profund netemeinică și nelegală, pe care o vom ataca. Primăria a cerut rezilierea contractului pentru că nu poate pune la dispoziție 2.200 de locuri de parcare, așa cum spune contractul inițial, dar noi am acceptat prin procesul-verbal de predare-primire 648 de locuri de parcare. Ne-au reproșat că nu am solicitat suplimentarea numărului locurilor de parcare. Păi dacă nu au putut să ne pună la dispoziție 2.200 de locuri, cum să cerem suplimentarea?!”, a explicat juristul firmei Eco Bau Parc, Gabriel Dragoș.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Deocamdată, locurile de parcare cu plată rămân în administrarea SC Eco Bau Parc. Cel puțin până la momentul pronunțării Curții de Apel Timișoara!

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/