Să știe și PMP-ul! Străzile din Reșița sunt un dezastru din cauza altora, nu a primăriei!

Reacția președintelui PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, cu privire la declarațiile făcute de Alina Gorghiu și Vasile Blaga vizavi de starea drumurilor, l-a supărat pe primarul Reșiței, Mihai Stepanescu. Popovici le dăduse liderilor liberali mai multe exemple de străzi din Reșița pe care circulația e un adevărat calvar!

 

Edilul-șef i-a răspuns președintelui PMP din Caraș-Severin, indicându-i totodată vinovații pentru situația dezastruoasă a unui număr foarte mare de străzi din municipiu. „Lucrările de reabilitare a Străzii Alexandru Vlahuţă sunt în curs de execuţie, având ca termen de finalizare data de 30 noiembrie 2015. Primăria Municipiului Reşiţa a notificat constructorii, Asocierea SC HIDROCONSTRUCŢIA SA şi SC ELECTROSISTEM SRL, inclusiv subcontractanţii care execută lucrări la reţelele de apă şi canalizare, să finalizeze lucrările începute în mai multe zone de pe raza municipiului (Victoriei, Mihai Viteazul, Ştefan cel Mare, Căminelor, Valea Ţerovei, Traian Doda, Damaschin Bojincă, Ion Vidu, Iosif Velceanu, Ciprian Porumbescu, Minda, Golului, Fântânilor, Soarelui, Comarnic şi din Câlnic: Râului, Vălişoara, Poneasca, Nergăniţa), în caz contrar, urmând a fi aplicate sancţiuni contravenţionale”, i-a transmis Stepanescu lui Popovici.

Primarul Reșiței a mai spus cu aceeași ocazie că încă din 2014 administraţia publică locală a transmis avertismente, a aplicat sancţiuni contravenţionale şi a formulat o plângere penală. Toate acestea, pentru că executanţii lucrărilor nu au respectat condiţiile şi termenele din permisele de spargere. Atenţionat a fost şi operatorul judeţean de apă şi canalizare SC AquaCaraş SA să ia măsuri pentru remedierea acestor probleme. În caz contrar, va fi formulată o plângere penală pentru distrugerea bunurilor comunităţii şi crearea de pericole publice, promite Stepanescu într-un comunicat de presă.

Edilul-șef i-a mai adus la cunoștință lui Popovici că „Primăria Municipiului Reşiţa nu are calitatea de autoritate contractantă, orice măsuri fiind luate în limita competenţelor legale. Lucrările sunt efectuate în cadrul proiectului «Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Caraş-Severin – Reabilitarea şi extinderea conductelor de aducţiune, reţelelor de distribuţie şi reţelelor de canalizare din Reşiţa», finanţat prin POS Mediu”.

 

CITEȘTE ȘI: Gorghiu și Blaga n-au vrut să vadă dezastrul din Reșița! Pentru că USL-ul încă trăiește!