Platoul Secu se vor transforma într-o bază de agrement de cinci stele!

Procedurile pentru reamenajarea Platoului Secu au fost deja începute, astfel că, în mai puțin de șapte ani, ruinele de acum vor avea o cu totul altă înfățișare. 

Administrația locală din Reșița a scos spre licitație Platoul Secu, în toamna acestui an, în vederea valorificării zonei, care prezintă un potențial ridicat pentru turismul cărășean. Intenția oficialilor va fi, în sfârșit, pusă în practică. Platoul Secu a fost concensionat pe o perioadă de 49 de ani societății comerciale SC. Tesseract Arh SRL, firmă administrată de omul de afaceri Emil Bulboacă.

Planul de investiții prevede lucrări ce trebuie realizate pe parcursul a șapte ani. Platoul, cu o suprafață totală de aproximativ 4.600 de metri pătrați, se va transforma din ruină generală într-o bază de agrement de lux.

Pentru primul an, pe agenda investitorului se găsește exclusiv curățarea generală a spațiului. Lăstărișul și mărăcinii care împânzesc în prezent zona vor fi tăiați în cel mai scurt timp. De asemenea, se vor efectua lucrări de reamenajare a parcării, a aleilor pietonale, precum și refacerea pontoanelor și a scenei de spectacole deja existente. În planul lucrărilor se află și achiziționarea și montarea unei ministații de epurare. Tot pe ordinea de zi a investițiilor destinate primului an se regăsește și racordarea utilităților. ,,În primă fază trebuie să ne apucăm de curățat, acolo. Vom aduce cu siguranță ceva nou, totul va fi nou. Momentan nu mai e nimic în zonă, în afară debălării. Apoi vom putea să ne hotărâm ce facem.  Până îprimăvară se curăță platoul. Deja au fost începutlucrările la defrișarea mărăcinilor”, a declarat Emil Bulboacă, administratorul firmei care a câștigat licitația.

După finalizarea lucrărilor de curățare generală a suprafeței și de reabilitare a utilităților, investițiile care vor urma promit o transformare radicală a Platoului Secu. În primul rând, se are în plan cumpărarea unui tobogan nou și construcția unui nou bazin. Viitoarea bază de agrement se va bucura de o piscină nou-nouță, un teren de mini-fotbal, hidrobiciclete și bărci. Odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare, Secu se va transforma cu siguranță într-un magnet pentru turiști. Investitorul se va ocupa și de cazare. În acest sens vor fi construite căsuțe special amenajate. ,,Pe viitor urmează să fie amenajate căsuțe, o piscină, un restaurant, se va reface toboganul și multe alte investiții. Momentan se lucrează încă la partea de documente și mai ales curățenie, nu avem un plan bătut în cuie cu ce vom face acolo”, a mai declarat Emil Bulboacă.

Valoarea totală a investiției se va ridica la un milion de euro. Din această sumă, 100 de mii de euro vor fi alocați pentru lucrările ce vor fi demarate în primul an, urmând ca diferența să fie eșalonată în mod egal pentru următorii șase ani.