Rețeaua de apă și canal, problema stringentă a Caransebeșului

Primarul municipiului Caransebeș a avut o întâlnire cu reprezentanții conducerii Aquacaraș și Hidroconstrucția cu privire la stadiul lucrărilor de introducere a rețelei de apă și canal pe raza orașului de pe Timiș și Sebeș.

Tema de discuție a fost posibilitatea racordării colectorului principal la stația de epurare, care se va realiza zilele următoare și construirea rezervoarelor uzinei de apă, astfel că va fi demolată centrala termică din zonă.

Un alt punct pe ordinea de zi a fost găsirea unei soluții financiare pentru implementarea unui proiect de realizare a rețelei de apă și canalizare în zona ACH. În acest sens, ca măsură prioritară pentru demararea primei etape este un schimb de teren de 11.000 m.p. din zonă, care aparține ACH și pe care este construit cartierul de module, în contrapartidă cu un teren lângă apă, din domeniul public al urbei, pentru construirea unei balastiere. Urmează identificarea de către Primăria Caransebeș a unui asemenea teren.

În altă ordine de idei, continuă lucrările de introducere a conductelor de apă și canal în cadrul proiectului ISPA, Hidroconstrucția solicitând permis de spargere pentru strada Teiuș 2, Aleea Grădiniței și Aleea Alunișului. Urmează ca tronsoanele de drum deja executate de constructor să fie aduse la starea inițială, adică să fie asfaltate. Astfel, în următoarele două săptămâni se asfaltează strada Racoviței și Decebal, iar până la sfârșitul lunii octombrie se va finaliza și strada Tudor Vladimirescu.