Reșițenii s-au pronunțat astăzi împotriva căsătoriilor între homosexuali sau lesbiene!

Nici măcar unul dintre cei prezenți astăzi la dezbaterile pe tema căsătoriilor între membri de același sex nu s-a pronunțat în favoarea unei astfel de familii!

Coaliția pentru Familie, ONG-ul care a inițiat procedura de modificare a Constituției în privința căsătoriei, a organizat astăzi, în Sala Lira a Liceului „Sabin Păuța” din Reșița, o conferință cu tema referendumului.

Au vorbit avocata Ana Corina Sâcrieru, care este și purtătorul de cuvânt al Coaliției și care a abordat problemele legislative, inclusiv cele privind legislația europeană și drepturile omului, și deja cunoscutul dr. Pavel Chirilă.

Deși sala a fost plină și s-au putut pune întrebări de către cei prezenți, niciunul dintre participanți nu și-a manifestat susținerea sau acordul pentru căsătoriile homosexualilor sau lesbienelor. Au fost preocupați în schimb să știe cum să facă pentru ca referendumul să fie adoptat și să fie precizat în legea fundamentală că instituția căsătoriei este între un bărbat și o femeie.

„Curtea Constituțională s-a pronunțat deja pe această temă atunci când a analizat ce a vrut Constituanta să înțeleagă prin termenul de soți și a motivat că se înțelegea un bărbat și o femeie, deoarece la următoarele două articole se vorbea despre drepturile copiilor rezultați din căsătorie, ori copii pot face doar un bărbat și o femeie”, a explicat avocatul Ana Corina Sâcrieru.

Aceasta a mai arătat publicului că și în Convenția Europeană pentru Drepturile Omului se prevede faptul că instituția căsătoriei este între un bărbat și o femeie, iar Curtea Europeană de Justiție a recunoscut dreptul fiecărei țări din Uniunea Europeană să aibă propriile prevederi interne privind căsătoria.

Doctorul Pavel Chirilă spune că problema căsătoriei este esențială pentru definirea ființei poporului român și îi încurajează pe toți cărășenii să meargă la referendum și să-și exprime părerea cu privire la căsătorie.

„Eu sunt optimist și vreau ca poporul român să să se exprime. Țin minte că un profesor de-al meu îmi spunea că avem medicii pe care îi merităm, dascălii pe care-i merităm, legile care le merităm și referendumul pe care-l merităm. Acum decizia chiar este în mâna poporului”, a spus dr. Pavel Chirilă.