Reșița nu-i mai dă niciun leu lui Cătălin Rufă, dar îi lasă Stadionul „Mircea Chivu”! Pentru încă 46 de ani!

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Consiliul Local al Municipiului Reșița a aprobat astăzi retragerea municipalității din Asociația Clubul Sportiv Municipal Metalul Reșița. Practic, Metalul Reșița nu mai primește niciun leu de la bugetul local, dar rămâne singura echipă care are voie să folosească baza sportivă din Valea Domanului! Orice altă activitate pe „Mircea Chivu” trebuie avizată de Cătălin Rufă!

La propunerea primarului Nelu Popa, consilierii locali au hotărât astăzi ca niciun leu să nu mai fie virat în contul asociației pe care au constituit-o împreună cu Cătălin Rufă, acționarul majoritar al CS Metalul Reșița SA. Retragerea Municipiului Reșița din asociație nu atrage însă după sine și întreruperea dreptului de folosință a Stadionului „Mircea Chivu”. Prin urmare, Cătălin Rufă se poate folosi fără nicio interdicție de baza sportivă din Valea Domanului, care i-a fost încredințată în 2013 de administrația locală reșițeană pe o perioadă de 49 de ani.

Liderul grupului PSD, Ionuț Chisăliță, a sesizat riscurile la care este supus orașul prin adoptarea unui astfel de proiect. „Aș vrea să știu dacă din punct de vedere juridic această retragere nu înseamnă și alte obligații ale Primăriei”, a spus social-democratul în plen. Primarul Popa s-a oferit să dea lămuririle necesare, driblând însă, în stilu-i deja caracteristic, unele aspecte: „Mi-a luat și mie puțin să deslușesc ițele colaborării noastre cu Rufă. În 2012 s-a făcut o asociere în care noi veneam cu baza sportivă pentru 49 de ani, ne asumam cheltuielile cu salariații, gaz, curent, etc. și, în măsura posibilităților, veneam cu o cotizație lunară. S-a stabilit prin Hotărâre de Consiliu Local suma de 100.000 de lei pe lună. S-a mers vreo doi-trei ani în varianta asta, după care Consiliul Local a coborât cuantumul de finanțare la 50.000 de lei pe lună. Pentru ultimele șase luni s-a încercat rezilierea contractului cu această asociație, dar nu se poate face decât printr-un protocol semnat de ambele părți. Am adunat vreo cinci juriști să vedem cum putem ieși din povestea asta destul de tristă. Din asociație putem ieși fără acceptul celeilalte părți. L-am informat pe domnul Rufă că îi lăsăm la dispoziție baza sportivă așa cum ne-am obligat, însă nu putem să mai finanțăm clubul. În urma acestei decizii, dânsul a mutat deja clubul la Snagov, lucru care din punctul nostru de vedere este contrar înțelegerii noastre. Nu putea pleca de aici în afara unui protocol semnat de ambele părți. Noi suntem acționați în instanță pentru sumele retroactive pe care nu le-am plătit și probabil că va trebui să dăm niște bani, câteva sute de mii de lei, ceea ce nu s-a plătit din martie încoace. Am sucit pe toate părțile și asta e singura soluție, ieșim din asociere, stopăm finanțarea și reducem la minim costurile pe care le avem”.

„Cum le lăsam baza sportivă, în ce temei?!”, a întrebat același Chisăliță. A fost momentul în care s-a băgat la joc Ion Pîrvănescu, de la Partidul Verde, jurist de meserie. „Din ONG-ul ăsta se poate ieși fără costuri, se scutesc niște cotizații ce trebuiesc plătite. Din această asociație se poate ieși fără probleme, dar din contractul de asociere în participațiune e mai greu de ieșit, fiindcă e încheiat pe 49 de ani!”, a făcut lumină Pîrvănescu.

untitled design set 970x90 px

Înainte să se treacă la vot, primarul Popa a ținut să mai facă unele precizări: „Eu nu am ținut neapărat să-l scot pe Rufă din oraș cu echipa lui. I-am oferit o variantă onestă. Dacă noi oferim baza sportivă și suportăm costurile cu ea, dar mai și plătim o anumită sumă lunară, sunt de acord să mergem înainte, dar noi să avem 51 la sută, pentru că așa pot avea și eu o opinie cu privire la antrenor, la ce se întâmplă cu banii care vin din jucători. Domnul Rufă nu a fost de acord. Au fost jucători vânduți la Craiova din care noi nu ne-am ales cu nimic”.

Și totuși, stadionul din Valea Domanului îi rămâne încă 46 de ani lui Cătălin Rufă?! „Momentan, da!”, a lămurit definitiv situația Ion Pîrvănescu.

Cătălin Rufă, prin administratorul judiciar, a acționat municipalitatea în instanță și solicită plata a aproximativ 20 de miliarde de lei vechi. În plus, a anunțat că va solicita și daune-interese, astfel că municipalitatea joacă foarte, foarte riscant. Și asta pentru că Rufă e blindat cu acte mai ceva ca deja celebrul catenaccio.

banner td untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/