Pronosticul GEC Nera se adeverește în cazul iazului Boșneag!

casinoherculane by sungarden

Termenul impus de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, pentru finalizarea lucrărilor de ecologizare în zona Moldova Nouă (iulie 2018), nu va putea fi respectat în totalitate având în vedere că, la mijlocul lunii iunie acestui an, Compania Cărbunelui din Reșița a fost desemnată, prin licitație, să înceapă lucrările tehnice pentru menținerea sub control a poluării cu steril, în urma falimentării Moldomin S.A. (în 2010).

În ultimii opt ani, atunci când Coșava și Gorneacul (vânturi specifice Clisurii Dunării) au bătut palma, poluarea cu nisip industrial (rezultat în urma tratării chimice a bauxitei în cadrul fostei Societăți Miniere Moldomin) a fost resimțită atât în Moldova Nouă, dar mai cu seamă în Serbia. Motiv pentru care, vecinii noștri, sârbi, au reclamat această problemă la CJUE.

Ca urmare a încălcării Directivei 2006/21/CE a Parlamentului European și a Consiliului, România a fost obligată să suporte costurile în vederea ecologizării din bugetul de stat – aproape 9 milioane RON.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

„Lucrările de umectare vor fi gata până la finele anului“ – Adrian Torma, primarul oraşului Moldova Nouă

În calitate de edil a localității implicate în această problemă a poluării, dar, mai ales, în urma discuțiilor purtate la București cu politicieni de rang înalt, Adrian Torma spune că „proiectul umectării este în plin proces! Probabil, dacă nu vor apărea surprize, până la finalul anului 2018, vom avea instalația funcțională. Iar, din anul 2019, nu vor mai apărea probleme. Umectarea nu se va face continuu, ea se va face doar în momentul în care bate vântul, având, tot timpul, o legătură cu instituțiile care urmăresc și gestionează chestiunile de genul acesta. Putem spune că această problemă e rezolvată”.

1000x100 untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/