Prognoze economice pentru 2014

Deși bugetul pe anul 2014 va avea mai multe resurse bugetare alocate capitolului investiții la nivel central, prognozele economice nu sunt dintre cele mai optimiste. Cel puțin, nu pe termen scurt. Liderul de la Palatul Administrativ, Sorin Frunzăverde, vine cu explicații pe această temă.

„Cred că anul 2014 va fi un an greu în special pentru zona bugetară. Am convenit că acest Guvern al USL are resurse să plătească și pensiile, și salariile, dar, din punctul de vedere al cheltuielilor curente și de capital, cred că va fi un an complicat. E adevărat, Consiliul Județean trăiește din ivestiții din fonduri europene. Avem în acest moment 200 de milioane de euro pe sistemul european de achiziții publice și, așa cum ați văzut, am aprobat un nou program de 172 de milioane de euro care se va aproba, probabil, din 2015. Din 2014, vom intra pe traseul specific pentru finanțare. Pregătim, alături de cele 172 de milioane de euro pentru canalizare și apă în mediul rural cu extinderea rețelei în mediul urban, încă cel puțin 150 de milioane de euro proiecte și studii de fezabilitate care există deja”, a declarat Frunzăverde.

Acesta a adăugat că forul pe care îl conduce are milioane de euro pe SEAP, dar și o serie de probleme legate de cheltuielile curente și de capital, situația fiind similară cu cea de la nivel central din acest punct de vedere. Pe de altă parte, președintele a subliniat că este destul de pesimist în ce privește anul următor, mai ales că la capitolul colectare a banilor la bugetul de stat s-ar putea întâmpina unele probleme.

„Consiliul Județean este cel mai mare investitor din Caraș-Severin, din nefericire, ca să fiu sincer! Speram să avem și investitori privați. Nici măcar în domeniul turismului nu avem investitori, tot noi facem drumurile”, a concluzionat în plenul forului județean Sorin Frunzăverde.

Comments

  1. Ziare Suceava says:

    Agentia de Publicitate Metropolitan Maxpress Adv va ofera posibilitatea publicarii anunturi ziare Suceava.
    Monitorul de Suceava anunturi, Anunturi de Suceava, Monitorul de Suceava locuri de munca oferte, anunturi angajari Monitorul de Suceava.
    Deasemenea puteti publicare anunturi Evenimentul regional al Moldovei, Evenimentul moldovei anunturi, Adevarul de Moldova mica publicitate, Adevarul de Moldova anunturi, Anunturi Informatia de nord est.
    Anunt publicitar Informatia de nord est, ziarul Informatia de Nord Est anunturi 0768.44.11.33, 0721.08.08.10