Produsele perisabile, controlate aspru în judeţ!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Zeci de procese-verbale şi amenzi de mii de lei au fost constatate în Caraş-Severin în urma ultimului control privind produsele perisabile, efectuat de inspectorii cărăşeni. Cetăţenii cer să se facă verificări şi la apele minerale vândute în judeţ.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor din Caraş-Severin nu şi-au pierdut timpul în această vară. Au desfăşurat o tematică proprie de control privind calitatea, etichetarea, depozitarea şi modul de comercializare a alimentelor perisabile din punct de vedere microbiologic în 10 unităţi de alimentaţie publică din mediul urban şi rural şi în 18 unităţi de comercializare. Rezultatele nu au fost tocmai bune.

În urma controlului au fost întocmite 20 de procese-verbale de constatare a contravenţiilor, fiind aplicate amenzi în valoare de aproximativ 13.600 lei. De asemenea, inspectorii au oprit de la comercializare în jur de 100 kg de produse din carne cu deficienţă de etichetare în valoare de aproximativ 1.200 de lei”, a explicat inspector social Lavinia Griza, din cadrul CJPC Caraş-Severin, în cadrul şedinţei de astăzi a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice. Potrivit acesteia, pe parcursul controlului au fost urmărite: calitatea alimentelor şi a băuturilor comercializate, condiţiile de expunere, prezentare şi comercializare a alimentelor, afişarea preţurilor, legalitatea funcţionării unităţilor, precum şi modul de respectare a prevederilor legii.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Apa minerală, şi ea în discuţia cetăţenilor

Întrucât în raportul prezentat de inspectorii cărăşeni nu au fost incluse informaţii despre controalele privind apa minerală din judeţ, în şedinţă au apărut discuţii în ceea ce priveşte provenienţa acesteia: „Am cunoştinţe care au făcut controale la apele minerale şi în mod special la apele plate, primind autorizaţie şi, ca la români, primele trei zile apa a fost bună, iar după un anumit timp nu mai corespundea din punctul de vedere al normelor legale, prevăzute pentru acestea. De aceea, consider că, în mod normal, ar trebui ca şi apa minerală şi cea plată să conţină documentele privind provenienţa produselor alimentare. Multe dintre mărcile pe care le găsim prin magazine nu îşi au izvorul la noi în ţară şi nu înţeleg de ce sunt aduse neetichetate. Cu ajutorul aparatelor care există se poate face foarte uşor analiza apei. Ar fi foarte important să se facă şi astfel de controale în judeţ, pentru că apa minerală se consumă foarte mult şi ar fi păcat să nu fie în conformitate cu normele existente în acest sens”, a declarat colonelul Şerban Câmpian, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, filiala Caraş-Severin. În cadrul comitetului a mai fost subliniat şi faptul că şi produse precum ouăle şi pâinea ar trebui să intre în calculul inspectorilor cărăşeni.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/