Efortul de a păstra tradiția pe Valea Ţerovei

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Cum prelucrările mecanice de înaltă complexitate și calitate sunt prioritare pentru firma PRODMEC, din Valea Țerovei, și selecția personalului care lucrează aici este dificilă și de lungă durată. Asta în contextul în care coloșii industriali din Reșița au absorbit în mare parte forța de muncă disponibilă.

Tradiția în domeniul ingineriei care există în orașul de Bârzava este insuficientă ca să acopere tot necesarul de care fimele au nevoie. Numărul mare de muncitori calificați care lucrează la coloșii industriali, dar și lipsa școlilor profesionale care formează adevărații meseriași sunt doar câteva dintre motivele care le ridică greutăți angajatorilor atunci când își caută candidatul ideal pentru o producție de excepție. Astfel că, aceștia au găsit soluții proprii prin care să își rezolve problema, chiar dacă asta înseamnă costuri suplimentare. “Nu avem de unde să atragem forță de muncă, indiferent cât de mult ne-am dori acest lucru. Singura soluția pe care o avem la dispoziție este să îi formăm noi pe angajați să lucreze în modul în care ne dorim”, spune Ioan Inășăl, administratorul firmei PRODMEC, de pe Valea Țerovei.

publicitate online in ziar Express de Banat

Cursuri gratuite pentru începători
Parte rea a lucrurilor este că oamenii sunt angajați, sunt pregătiţi un an întreg, iar când să câștige siguranța unui loc de muncă aleg drumul străinătății, gata formați. “Cu forța de muncă este o reală problemă. Angajații noștri cu care am pornit la drum și care s-au obișnuit să lucreze la standardele de care avem nevoie pentru exportul în țări pretențioase din Uniunea Europeană, au deja peste 50 de ani. Acum, ne axăm în special pe selecția tinerilor”, a adăugat administratorul firmei. Anual, PRODMEC instruiește circa 4-5 tineri, în speranța ca măcar jumătate dintre aceștia să rămână să rămână în cadrul firmei, unde angajații au devenit ca o adevărată familie. Aceștia primesc salariu lunar, deși dețin rolul de cursant-angajat. “Primele trei luni înseamnă școlarizare: patru ore de teorie, patru ore de desen, după care fac echipă cu un muncitor care știe ce are de făcut”, spune Ioan Inășăl. Toate aceste decizii interne pe care PRODMEC le ia ca să substituie lipsurile statului român presupun costuri mari. Oficialii firmei însă, nu regretă investițiile pe care le fac pentru că scopul lor este cert: să dea naștere calității în adevăratul sens al cuvântului.

Cine este PRODMEC
Firma este una cu tradiție pentru reșițeni, înființată în anii 90, în Valea Țerovei. Are contracte cu societăți din Germania, Olanda, Belgia și, mai nou, de aproximativ doi ani, are clienți și în România. Prelucrările mecanice de înaltă complexitate și calitate stau la baza cifrei de afaceri de 2,2 milioane de lei.

Rămâi cu Express de Banat și citește cum a reușit PRODMEC să aibă o cifră de afaceri de 2,2 milioane de euro!

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157628698664503″]

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/