Primăvara, sezonul cu cele mai multe alergii

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Chiar dacă vremea se încălzeşte uşor şi începe să miroasă a primăvară, acest lucru nu reprezintă o bucurie şi pentru cei care suferă de alergie. Polenul s-a eliberat deja în aer odată cu înflorirea copacilor, iar persoanele care au un sistem imunitar hipersensibil încearcă să-şi apere organismul ca de un inamic.

Vremea schimbătoare şi diferenţele de temperatură din ultima perioadă au determinat apariţia multor neplăceri în viaţa fiecăruia dintre noi, printre care: ochi roşii, strănut, secreţii nazale, umflarea pleoapelor, gât inflamat, mâncărimi ale pielii, astm, dureri de cap, precum şi alte sensibilităţi care intră sub umbrela largă a acestor afecţiuni de sezon.

Alergiile cutanate reprezintă, de exemplu, una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă dermatologii din Reşiţa. Frecvenţa acestora este în creştere, aproximativ 10% din populaţie făcând cel puţin un puseu de alergie cutanată de-a lungul vieţii. Termenul de alergie cutanată include mai multe afecţiuni: dermatita atopică, eczema atopică, urticaria acută sau cronică şi dermatita de contact. Toate acestea apar printr-un mecanism de hipersensibilizare la o anumită substanţă denumită „alergen”.

Medicamentele, cele mai periculoase

„Cea mai frecventă cauză a alergiei este cea medicamentoasă. Pe locul doi sunt cele alimentare, apoi cele prin alergen inhalat, pneumalergen, dermatită prin contact, precum şi alergii dobândite prin presiune (alergii la căldură, la frig, la expunerea la ultraviolete). Pe lângă acestea apar şi alergiile în cadrul unor afecţiuni cutanate şi afecţiuni în anumite boli infecţioase, sistemice”, explică dr. Mariana Onofrei, medic specialist dermatovenerologie.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Diagnosticul alergiilor este foarte greu de stabilit, existând mai multe etape în acest sens. „Trebuie efectuate analize obişnuite,  minimale, după care teste de provocare, atitudinea terapeutică, medicaţia antihistaminică, cea cu rol simptomatic, precum şi medicaţia care se adresează strict alergenului după înlăturarea lui”, a mai adăugat dr. Mariana Onofrei.

Potrivit statisticilor , un sfert dintre români suferă sau au suferit măcar o dată în viaţă o criză alergică.

Foto: culinar.ro

1000x100 (2) STPT job 1000x200

Comments

  1. Gigi de la Scularie says:

    de ce nu a-ti cerut punctul de vedere al domnului Mihai Stepanescu care se priicepe si la alergii, mai ales primavara cand natura renaste si vede pretuntindeni frunza verde? Potrivit statisticilor, cand vede frunza, face o criza alergica si vede negru.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/