Primarul Stepanescu a lăsat Metalul în ofsaid! Decizia e mai mult decât controversată!

Fotbalul din Valea Domanului trăieşte din nou momente penibile şi Reşiţa este foarte aproape să consemneze desfiinţarea unei alte echipe după numai doi ani petrecuţi pe scena a doua a ţării. Mingea e la primarul Mihai Stepanescu, care nu mai vrea sub nicio formă să facă echipă cu patronul Cătălin Rufă!

 

Daniel Opriţa şi băieţii lui se simt abandonaţi după ce niciun oficial al rosso-nerilor nu a mai călcat de multă vreme prin curtea Stadionului Mircea Chivu, iar conturile li se alimentează cu mărunţiş, din când în când. Situaţia este de-a dreptul dramatică, jenantă de multe ori, iar motivele pentru care s-a ajuns aici sunt tot mai controversate. Managerul Cătălin Rufă a tot fost arătat cu degetul până acum, fiind considerat aproape de toată lumea drept singurul vinovat pentru haosul de la Metalul. Omul care a readus Reşiţa pe harta Ligii a II-a a fotbalului românesc a ieşit pe contraatac şi le-a sugerat fotbaliştilor să discute cu celălalt acţionar, Consiliul Local Reşiţa, care s-a obligat să aloce clubului un miliard de lei vechi lunar, dar care de ceva vreme a oprit finanţarea. „Aşteptăm să se termine campionatul. Am vorbit cu băieţii, am înţeles că există voinţă să finalizăm într-un mod onorabil pentru toată lumea. Ei trebuie să-şi ia salariile pentru că nu sunt vinovaţi cu nimic. Nu e în regulă să nu dai salariul unui om. Le-am explicat băieţilor că din punct de vedere al Consiliului Local nu s-a schimbat nimic. Deocamdată există un draft de audit, iar pe baza lui primarul a suspendat plăţile către club. Ordonatorul de credite, în cazul în care are ceva scris, că sunt nereguli, are obligaţia să suspende plăţile, dar eu nu am văzut aşa ceva. Nu ne putem face de râs ca oraş să nu ne prezentăm la meciuri. Trebuie rezolvată problema într-un fel. Eu le-am spus băieţilor că-şi vor lua salariile la un moment dat”, a explicat viceprimarul Ioan Crina.

Primarul a oprit finanţarea!

Cu alte cuvinte, primarul Mihai Stepanescu nu a mai semnat niciun ordin de plată către Metalul, având indicii, bănuieli, poate chiar date concrete că Rufă a călcat strâmb. Chiar aşa să fie, oprirea finanţării în timpul campionatului nu face altceva decât să compromită imaginea clubului şi, totodată, a oraşului. Mai înseamnă în acelaşi timp şi o bătaie de joc la adresa celor care au alergat cu emblema oraşului pe piept şi s-au bătut pentru locurile fruntaşe. Socotelile între acţionari s-ar fi putut regla foarte bine la finele campionatului, mai ales dacă se ajunge în instanţă, aşa cum ameninţă administraţia publică locală. „Măsurile trebuie luate legal şi oficial. Asta am spus şi eu public şi o spun de fiecare dată, de ce trebuie acum, de ce nu finalizăm frumos şi îi spunem domnului Rufă la urmă dacă nu mai vrem să continuăm cu el? Eu susţin public asta, echipa este a oraşului, nu scrie Rufă pe ea, nu scrie Crina sau Stepanescu, scrie Metalul Reşiţa! Primarul este ordonatorul principal de credite. Pe baza faptului că are o sesizare potrivit căreia s-au făcut anumite plăţi de la FC Şcolar pentru juniorii care au evoluat în competiţii la Metalul, se consideră că noi ne-am achitat de fapt de sarcini. Noi considerăm aceste cheltuieli ca fiind aportul la Metalul. Dar, repet, primarul acţionează în calitate de ordonator de credite, nu pentru că ar avea vreun mandat din partea Consiliul Local”, a mai afirmat vicele Crina pentru expressdebanat.ro.

Nicio neregulă dovedită!

Decizia primarului pare a fi una foarte controversată şi contestată de tot mai multă lume, chiar şi de cei care iniţial l-au condamnat pe Cătălin Rufă. „Nu e nimic ilegal acolo. Eu nu am văzut până acum niciun document care să arate vreo ilegalitate. Am studiat şi eu documentele. Din punctul meu de vedere nu e nicio ilegalitate acolo”, a mai spus Crina. Acelaşi punct de vedere şi l-au exprimat deja şi alţi consilieri locali. Cătălin Rufă a schimbat tactica, nu mai joacă la aşteptare, aşa cum a făcut-o poate prea mult timp, ci a ieşit la atac. „Ştiu că au fost băieţii şi că au vorbit cu domnul Crina. Dumnealui vrea să ne ajute, să continuăm. Le-a explicat că banii şi-i vor lua, numai că dumnealui nu poate decât să propună deblocarea finanţării, ordonatorul de credite fiind primarul. Am primit o hârtie de la domnul primar prin care mă invită să renegociem contractul. Eu am trimis Consiliului Local o hârtie cu ce bani mai sunt de dat. După calculele mele, mai sunt, până la 30 iunie, 4,5 miliarde. Aceşti bani ar acoperi toate datoriile. Mai avem două etape, terminăm sigur campionatul, dar e păcat că s-au pus aceste piedici. Ideea e dacă mai continuăm şi, dacă da, sub ce formă. Din punctul meu de vedere continuăm, dar văd că unii sabotează performanţa. Atât timp cât Consiliul Local îşi respectă obligaţiile, pentru mine e în regulă. Renegocierea o iau în calcul numai dacă vor să dea mai mulţi bani. Dacă vor să dea mai puţini, nu mă interesează. Dacă nu mai pot susţine echipa, voi vedea atunci ce e de făcut. E clar că domnul Crina e un tip cerebral care îşi doreşte performanţă la Reşiţa”, a comentat situaţia clubului patronul Rufă.

A sabotat performanţa!

Acesta l-a faultat dur pe primarul Stepanescu, făcându-i mari în acelaşi timp pe Opriţa, Zimmermann şi ceilalţi. „Mă bucur că jucătorii au stat de vorbă cu domnul Crina şi cu mai mulţi consilieri locali şi că au înţeles în sfârşit cine a sabotat clubul. Acum au înţeles de ce nu au banii în cont, de ce nu sunt plătiţi furnizorii. Nu de mine îşi bate joc că nu dă banii, ci de băieţii care au jucat cu Reşiţa pe piept. Eu nu m-am asociat cu Stepanescu, ci cu Consiliul Local. La condiţiile care au fost aici şi la modul în care s-a sabotat performanţa, Metalul e adevărata campioană a seriei. Daniel Opriţa, din punctul meu de vedere, e cel mai bun antrenor din Liga a II-a după ce am văzut cum a reuşit să-i ţină pe băieţi lângă el”, a afirmat Rufă.

Ţeapă cu depunctarea!

Dinspre administraţia locală au venit tot felul de directive în ultimele luni prin care s-au pus piedici, în loc să se caute soluţii într-o perioadă mai delicată, ce-i drept, din cauza neînţelegerilor de la nivelul acţionariatului. În încercarea de a-l desfiinţa pe Rufă s-au făcut şi destule prostii ori s-au inventat poveşti. Ultima, cea legată de depunctarea clubului în cazul în care s-ar fi reuşit promovarea în Liga I. „Noi am depus o serie de acte pentru dosarul de licenţiere înainte să se ajungă la o diferenţă foarte mare de puncte faţă de Timişoara. Când am văzut că nu mai avem nicio şansă, nu am mai completat dosarul, pentru că nu mai avea niciun sens. Multe din punctele sau subpunctele alea nu sunt reale, în sensul că noi suntem acoperiţi, dar nu am justificat cu acte. Nu avea rost să facem apoi apel şi să mai cheltuim bani. Singura problemă reală e un litigiu pe care îl avem cu Liuba. Am fi luat o amendă, atât”, a explicat Rufă după ce „susţinătorii” echipei s-au grăbit să împânzească Internetul cu dovada că Rufă e marea problemă din Valea Domanului.

 

De la Cabinetul Primarului Stepanescu lucrurile se văd cu totul altfel. „Administraţia locală şi-a respectat întru totul obligaţiile asumate prin contractul cu domnul Rufă privind echipa de fotbal Metalul Reşiţa. Concluzii şi alte detalii vom putea oferi după încheierea sezonului competiţional. Echipa a fost susţinută în permanenţă de administraţia locală şi alte comentarii faţă de ce declară unii şi alţii nu putem face”, ne-a precizat Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al primăriei.