Primarul corupt de la Zăvoi nu vrea să coboare de pe „tron”. Instituția Prefectului se luptă cu morile de vânt!

Ca și în cazul primarului Verindeanu din comuna Prigor, mutat cu forța de pe funcția de conducere, și edilul-șef de la Zăvoi se încăpățânează să țină cu dinții de scaunul de primar, cu toate că acțiunile sale certate cu legea nu se potrivesc deloc cu funcția pe care o deține.

Scandalul corupției din cadrul autorităților locale din Zăvoi a început de la fostul primar al comunei, Antonie Bunei, acuzat că ar fi luat șpagă de 47.000 de euro de la omul de afaceri Romeo Dunca. Banii erau pentru ca primăria să îi accepte afaceristului inițierea unui proiect turistic pe Muntele Mic. Ilegalitățile puse la cale de acesta au fost susținute și de actualul primar Ion Scorobete, găsit vinovat și condamnat definitiv pentru corupție.

Chiar dacă se află deja cu un picior după gratii, Ion Scorobete nu vrea nici în ruptul capului să renunțe la funcția de conducere pe care o deține. În ciuda faptului că Instituția Prefectului a emis un ordin de încetare a mandatului de primar, edilul-șef din Zăvoi a contestat imediat cererea emisă de autoritățile județene.

Decizia se află, astfel, în mâinile instanței de judecată, care trebuie să analizeze toate datele și să decidă dacă infracțiunile primarului cărășean îi mai permit să gestioneze o întreagă comunitate. În cazul în care se decide anularea ordinului emis de Prefectură, autoritățile județene vor ataca decizia la Curtea de Apel, de unde se va da un verdict final în acest caz.

„Prefectura a emis un ordin de încetare a mandatului de primar în cazul edilului-șef de la Zăvoi. Cu toate acestea, Ion Scorobete a cerut suspendarea ordinului prefectului. Momentan nu ocupă funcția de primar, până la decizia instanței. Dacă aceasta va respinge ordinul din partea Prefecturii nu vom avea de ales decât să atacăm cu un nou ordin la Curtea de Apel, acolo unde decizia, oricare va fi ea, va fi definitivă”, a explicat subprefectul Nicolae Ciobanu.

gif card de energie dacus 1000x100

Faptul că activitatea primarilor cărășeni abundă de ilegalități și acte de corupție este confirmat de nenumăratele cazuri de acest fel descoperite în județ. De amintit este și situația similară de la Prigor, acolo unde primarului Pavel Verindeanu i-au fost aduse acuze grave de luare de mită și trafic de influență. Și aici Instituția Prefectului a decis emiterea unui ordin pentru ca Verindeanu să nu se mai poată întoarce pe funcția de primar, ordin contestat în mai puțin de 24 de ore de edilul-șef.

În ciuda acuzelor grave, instanța de judecată a decis să îi dea câștig de cauză primarului. Cererea de anulare a actului administrativ prin care Instituția Prefectului dorea să îl suspende pe Verindeanu din funcția de primar a fost aprobată, astfel că ordinul trimis de prefectul Silviu Hurduzeu nu a mai avut nicio putere.

CITEȘTE ȘI: Primarul și juristul de la Zăvoi contestă decizia instanței

Muzeul TM

Comments

  1. Alex says:

    Daca se vor face investigatii fata de cum au fost cheltuiti banii publici de catre unii primari, cum au fost facute licitatiile si cum au fost facute unele lucrari, surprizele vor fi nu mari cu uluitoare! Se pare ca cei care trebuie sa cunoasca toate aceste lucruri, le cunosc si speram ca vor si actiona!

  2. lulu says:

    comunitatea ar avea cele mai multe de spus dar nu o face. Faptul ca accepta un primar corupt spune multe despre ei.
    Iar Scorobete Ion este un primar CORUPT printr-o decizie definitiva !!!!
    Pe raza comunei Zavoi unde Scorobete este primar sunt mai multe proiecte frumoase insa cu un asa primar-papusa si cu un papusar pe masura (mocioalca) se va alege praful. Cine pierde?!? Tot comunitatea !!! culmea e cum tot comunitatea nu-l forteaza sa renunte.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/