Primarii de municipii s-au întâlnit cu premierul Grindeanu. Primarul Nelu Popa, nu!

La Bucureşti a avut loc ieri Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), la care a fost prezent şi premierul Sorin Grindeanu. Primarul municipiului Reşiţei, Nelu Popa, a refuzat să participe şi oferă ca argument, printre altele, cele întâmplate la şedinţa precedentă.

La întrunirea din capitală au ţinut să fie prezenţi premierul Sorin Grindeanu, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi ai partidelor aflate la guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu. AMR cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Bucureştiului. Preşedinte al asociaţiei este Robert Negoiţă, primarul PSD al Sectorului 3. Dintre cei peste 30 de primari care compun Comitetul Director, niciunul nu este din Caraş-Severin.

„Le-am propus astăzi (ieri – n.r.) primarilor de municipii să avem întâlniri regionale periodice, pentru a pune la un loc experiența domniilor lor și a Guvernului. Împreună, trebuie să găsim soluțiile optime pentru dezvoltarea României“, a sintetizat premierul Sorin Grindeanu cele discutate ieri.

Contactat ieri de Express de Banat pentru a ne spune concluziile după şedinţa de la Bucureşti, primarul Nelu Popa ne-a răspuns… din Reşiţa.

„A ajuns o invitaţie şi la mine, dar am foarte multe şedinţe operative la Reşiţa, prefer să-mi văd aici de treabă, decât să mă plimb prin Bucureşti. Cei de la Asociaţia Municipiilor se vor duce şi în China, eu prefer să nu merg. Când o să ajungă Reşiţa ca Timişoara, ca Aradul, o să merg şi eu. Dar chiar am de lucru, acum avem de pregătit şi şedinţa Consiliului Local de vineri, 17 martie, când vom vota bugetul“, ne-a declarat primarul Nelu Popa.

Edilul-şef al Reşiţei îşi aduce aminte că anul trecut, undeva prin luna august, Asociaţia Municipiilor din România a avut o şedinţă asemănătoare, tot la Bucureşti. A mers în locul lui viceprimarul Vasile Paul, căruia Nelu Popa i-a spus atunci că oricum va merge degeaba, că acolo nu se întâmplă nimic. Revenit de la Bucureşti, Vasile Paul l-a pus la curent pe Nelu Popa cu noutăţile. „S-a întâmplat aşa cum ai zis: nu s-a întâmplat nimic“, i-a zis atunci vicele primarului. În consecinţă, acum, Nelu Popa nu l-a delegat pe niciun viceprimar să meargă la şedinţa AMR de ieri!

Un amănunt interesant: dacă merg la şedinţele AMR din Bucureşti, primarii de municipii din ţară au cazarea şi masa asigurate la Hotelul Rin, ai cărui proprietari sunt fraţii Robert şi Ionuţ Negoiţă. Deci totul e asigurat, dar… nu gratis, ci pe bani. Pe banii primăriilor ai căror edili ţin să onoreze invitaţia!