Primăria Reșița le-a dat un alt fel de mărțișor pensionarilor din oraș

Primăria Reșița și asociațiile de pensionari din municipiu au organizat un bal al Mărțișorului pentru seniorii Reșiței. Niciun loc nu a rămas neocupat, iar ringul de dans a fost în permanență plin, fie că s-a cântat muzică ușoară, tango, vals, disco sau pop ori dance. Participanții nu și-au trădat deloc vârsta din buletin…

Cel mai prolific a fost un reșițean de 82 de ani care nu a stat jos deloc cât s-a auzit muzica. Fost cadru militar, acesta a spus că nu are de gând să stea pe loc pentru a nu-l prinde bătrânețea din urmă.

Chiar dacă balul a fost organizat vineri, 3 martie, la Reșița, pe lângă brâuri și hore s-au putut auzi și ardelene sau cântece tradiționale din Moldova, sârbe sau jocuri din Ardeal și Maramureș. Muzica a fost atât de bună, că până și primarul Ioan Popa a ajuns pe ringul de dans unde a fost asaltat de participante, fie pentru a le dansa, fie pentru a se fotografia cu edilul-șef.

Partener al manifestării a fost și ONG-ul Tudoriței Nicula, Asociația „Din inimă pentru inimă”, iar Maria Radu le-a adus la cunoștință celor prezenți că a intrat și în structura de conducere a Ligii Pensionarilor și că îi așteaptă pe toți cei care au nevoie de ajutor să i se adreseze. Doamnele din asociație au împărțit tuturor celor prezenți câte un mărțișor și o floare.

„Balul Mărțișorului, eveniment organizat de asociațiile de pensionari cu sprijinul Primăriei, a fost un prilej de a petrece momente plăcute alături de oamenii care au pus umărul la construirea comunității noastre. Avem multe de învățat de la ei și putem evita multe greșeli dacă ne facem timp să-i ascultăm. Le mulțumesc pentru această seară și îi asigur de tot sprijinul meu”, a spus primarul Ioan Popa.