Premierul Grindeanu: „Ieşim din ipocrizie”

Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă la Buzău că există un proiect în dezbatere publică în ceea ce priveşte eliminarea termenului „apolitic” în cazul prefecţilor şi subprefecţilor, considerând că printr-o astfel de modificare a legii „ieşim dintr-o anumită ipocrizie”.

Premierul susține că prin proiectul de lege care este în dezbatere publică se doreşte eliminarea termenului „apolitic” în cazul reprezentanţilor Guvernului în teritoriu, respectiv a prefecţilor şi a subprefecţilor, deoarece numirile se făceau și până acum tot politic, însă mascat.

E în dezbatere publică. Nu spun că asta e soluţia. Aşteptăm contraargumente. Dar măcar ieşim dintr-o anumită – hai să îi spun direct – dintr-o anumită ipocrizie, pentru că toată lumea ştie că la schimbarea guvernelor se schimbă prefecţii şi subprefecţii, doar că există o formă din asta, mascată, de apolitic”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, citat de Mediafax.

Acesta se află la Buzău într-o vizită de lucru, acesta având stabilite întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor locale, la care participă şi vicepremierul Sevil Shhaideh, dar şi ministrul Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu.