Premierul Grindeanu: „Această victorie este o veste bună pentru Europa și pentru România“

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că victoria lui Emmanuel Macron este o veste bună pentru Europa și pentru România, apreciind că, astfel, sunt descurajate anti-europenismul și extremismul.

„Felicitări lui Emmanuel Macron pentru victoria istorică la alegerile prezidențiale din Franța! Astăzi, cetățenii francezi descurajează anti-europenismul și extremismul. Această victorie este o veste bună pentru Europa și pentru România”, a scris premierul Sorin Grindeanu pe Facebook, după anunţarea rezultatului alegerilor din Franţa.

Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice En Marche! (În Mişcare!, social-liberală), a câştigat scrutinul prezidenţial din Franţa. Proiecţiile rezultatului final realizate în funcţie de sondajele efectuate la ieşirea de la urne, potrivit ziarelor Le Monde şi Le Figaro, îl dădeau aseară învingător pe Macron cu 65,1% din voturi. În jurul orei 3 dimineaţa, însă, după numărarea a 99,99% din buletinele de vot, Emmanuel Macron avea 66,06%, pe când Marine Le Pen, reprezentantul formaţiunii de extremă-dreapta Frontul Naţional, doar 33,94%.