Poiana Mărului încă mai are multe de oferit! Dar până când?!

casinoherculane by sungarden

Poiana Mărului este zona perfectă pentru drumeții și tabere extrașcolare. Cascadele Sucului, lacul şi barajul Poiana Mărului, Mănăstirea Poiana Mărului sau  Pietrele lui Scorilo sunt doar câteva dintre obiectivele turistice de care sunt atrași turiștii. De aceea și tabăra „Ranger Junior în Situl Natura 2000 Munţii Ţarcu” a fost organizată de Asociaţia Altitudine Filiala Banat tot în Poiana Mărului.

Acțiunea a fost desfășurată cu aportul financiar al Fundaţiei Pentru Parteneriat şi Mol România. La activităţi au participat 42 de elevi de gimnaziu din zece şcoli din comunităţile din preajma Munţilor Ţarcu: Teregova, Rusca Teregova, Cornereva, Armeniş, Slatina Timiş, Vârciorova, Zăvoi, Măru, Oțelu Roșu şi Borlova.

Prin jocurile organizate, copiii şi-au îmbogăţit cunoştinţele despre Munţii Ţarcu, despre vieţuitoarele din această zonă şi ameninţările la care sunt expuse. De asemenea, elevii au învățat despre cum se poate promova zona din punct de vedere turistic şi cum se poate sprijini dezvoltarea durabilă a zonei Munților Țarcu. Vremea bună a permis multe activități în aer liber în care elevii au avut ocazia să studieze viețuitoarele în habitatele lor, au învățat să identifice specii de plante și animale, unele dintre ele studiindu-le la microscop în cadrul atelierului de biodiversitate, ne-a precizat Alin Ciprian Ciulă din cadrul Asociației Altitudine.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

„În excursiile făcute elevii au experimentat drumeția la munte și au învăţat cum se folosește echipamentul montan, au refăcut marcajul turistic pe o porţiune de traseu spre Muntele Mic şi au efectuat lucrări de întreținere a traseului tematic din Poiana Mărului « La Mesteceni » (realizat în 2014). De asemenea, copiii au participat la ateliere de creație în cadrul cărora au folosit semințe de plante pentru a crea lucrări artistice inspirate din flora și fauna zonei”, a menționat Alin Ciprian Ciulă.

Partenerii implicaţi în implementarea proiectului „Ranger Junior în Situl Natura 2000 Munţii Ţarcu” sunt: Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin, pensiunea Vila Dor din Poiana Mărului, Asociaţia Bio-Team, Inspectoratul Școlar Timiș, Inspectoratul Școlar Caraș-Severin şi zece şcoli din localităţile Teregova, Cornereva, Vârciorova, Armeniş, Slatina Timiş, Zăvoi, Măru, Turnu Ruieni, Borlova și Oțelu Roșu.

1000x100 untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/