Piedici pentru Mănescu Jr.?! „Consider că e un abuz! Nu e normal ceea ce se întâmplă!”

Inginerul Tiberiu Mănescu Jr., maestru al șahului, își încearcă în această iarnă șansa la alegerile parlamentare, vizând un loc în Senatul României, numai că s-a lovit de unele piedici chiar înainte de a intra în mod oficial în bătălia electorală.

Mănescu Jr. a fost întors din drum la începutul săptămânii de reprezentanții Autorității Electorale Permanente și ai Biroului Electoral Județean cu semnăturile necesare validării candidaturii sale din postura de candidat independent. Motivul, spune Mănescu, e legat de adresele celor care au semnat pentru ca el să apară în 11 decembrie pe buletinele de vot. Mai exact, adresele a aproximativ 1.000 de semnatari ar fi fost considerate incomplete. „Mi-au spus că le pot depune pe proprie răspundere, dar că adresele nu sunt complete, în sensul că în cazul unora nu e trecut orașul, iar în cazul altora lipsește numele străzii. Nu înțeleg de ce ar fi o problemă, pentru că listele conțin CNP-urile celor care au semnat pentru candidatura mea, astfel că poate fi identificată fiecare persoană din listă. Eu oricum aveam mai multe semnături decât era nevoie pentru a-mi fi validată candidatura, dar nu mi se mare normal ce se întâmplă”, a explicat Mănescu Jr. pentru expressdebanat.ro.

Pentru a se convinge cum stau exact lucrurile, a solicitat clarificări Biroului Electoral Central. Telefonic, i s-a transmis că nu ar fi nicio problemă dacă lipsește numele orașului sau al străzii semnatarilor, numai că Biroul Electoral Județean ar fi rămas ferm pe poziție. Mănescu s-a adresat atunci și în scris BEC-ului, iar prin răspunsul primit puterea de decizie a fost transferată BEJ-ului. „Competența examinării respectării condițiilor legale privind exercitarea dreptului de ales, precum și a respectării condițiilor de fond și de formă ale listei susținătorilor, aparține exclusiv biroului electoral de circumscripție”, a transmis președintele BEC, judecătorul Aurelia Rusu. Mănescu are o altă părere și invocă o prevedere a legii, care spune că BEC are printre atribuții urmărirea aplicării unilaterale a dispozițiilor legale privitoare la alegeri. „Consider că e un abuz al celor de la BEJ. Nu vreau să mă gândesc la alte lucruri, nu vreau să comentez în sensul ăsta, dar nu e normal ceea ce se întâmplă. Legea trebuie aplicată unilateral în toate circumscripțiile. BEJ nu poate avea propriile legi”, a comentat Mănescu Jr.

Acesta a revenit astăzi la BEJ, a depus listele cu semnăturile de susținere, exact în forma în care le adusese și luni și așteaptă cu sufletul la gură validarea candidaturii sale ca independent la Senatul României.

CITEȘTE ȘI:

Şahistul şi inginerul reşiţean Tiberiu Mănescu îşi depune candidatura ca independent pentru Parlament!