Peste 1 milion de lei pentru deszăpezirea celor mai importante drumuri din Caraș-Severin

Pe două drumuri județene din Caraș-Severin, utilajele ar trebui să circule mult mai des decât pe celelalte tronsoane, iar pentru deszăpezirea lor ar trebui folosite utilaje speciale. Cu toate acestea, firma care administrează unul dintre aceste drumuri a fost deja amendată de Poliția Rutieră.

Doar două tronsoane de drum au fost încadrate la viabilitate de nivel II: Reşiţa – Grădinari şi Berzovia – Vermeş – limită judeţ Timiş. Pe aceste sectoare de drum judeţean, intervenţia trebuie să se facă cel mai rapid şi cu utilaje specializate. Chiar şi aşa, nici din aceste contracte nu lipseşte problema cu folosirea sării sau a clorurii de calciu, aşa că au apărut şi primele amenzi din cauza poleiului de pe aceste sectoare de drum.

Contractul de deszăpezire al DJ 581 Reşiţa-Grădinari a fost semnat în 13 februarie 2015 între SC Denis Montaj CLR SRL, societatea omului de afaceri Remus Rof, şi DADPP a CJ Caraş-Severin şi este valabil până pe 13 februarie 2018. Impune deszăpezirea a 36,5 km de drum judeţean şi are suma de 259.200 de lei.

Chiar de la prima ninsoare din această iarnă, compania a fost avertizată de Poliţia Rutieră pentru întârzierea deszăpezirii, pentru ca doar câteva zile mai târziu să primească sancţiune maximă după ce mai multe accidente au avut loc pe acest drum din cauză că nu era deszăpezit.

Celălalt sector de drum cu viabilitate de nivel II, DJ 572 Comorâşte-Berzovia-Vermeş-judeţul Timiş, este deszăpezit de AMM Construct 2015, firma omului de afaceri Alin Enaşcu. Este vorba despre un lot de mai multe drumuri (DJ 582A Reşiţa-Târnova, DJ 587 Păltiniş-Dălineşti-Apadia-Zorlenţ-Dezeşti-Fîrliug-Duleu, DJ 583A Scăiuş-DN 57A), unde porţiunea de drum Ohabiţa-Delineşti este închisă pe timp de iarnă, iar DJ 583A are viabilitate IV, adică cel mai lung timp de intervenţie. Este vorba despre 110,3 kilometri, pentru care s-a semnat un contract de 771.600 de lei, contract ce expiră pe 15 martie anul acesta.

CITEȘTE ȘI: Drumul Reșița-Văliug, înghețat într-un contract de deszăpezire care ne arde!