Pesediștii îi dau lui Felix Borcean „o stare de aparentă plictiseală și dezamăgire”

Ședința extraordinară de îndată este din nou pusă pe tapet de grupul PSD din cadrul Consiliului Local Caransebeș, social-democrații acuzând faptul că ea a fost constituită ilegal și nu s-a justificat caracterul „de îndată” al ședinței.

Grupul de consilieri PSD din forul local al municipiului Caransebeș a depus, la Registratura Primăriei Municipiului, o plângere prealabilă contestând ședința de Consiliu Local extraordinară de îndată din 11 iulie 2017, invocând legea 215/2001 art. 39 punctul 4: „În caz de forţă majoră şi de maximă urgenţă pentru rezolvarea intereselor locuitorilor comunei, oraşului sau municipiului sau în alte situaţii stabilite de regulamentul de organizare şi funcţionare a consiliului local, convocarea consiliului local se poate face de îndată”.

Primarul Felix Borcean spune că acea ședință nu a fost convocată degeaba și trebuiau să fie aprobate proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi.

„Aceste discuții reluate la nesfârșit sunt foarte spumoase, dar total neconstructive. Toate proiectele de pe ordinea de zi au fost aprobate, cu o singură excepție, cea legată de ședința aceea pe care social-democrații o tot invocă… poate de aici starea mea de aparentă plictiseală și dezamăgire”, a menționat Felix Borcean.
În temeiul art. 7 din Legea 554/2004, Contencios Administrativ, aleșii social-democrați au contest dispoziția primarului privind convocarea ședinței extraordinare de îndată, precum și aprobarea hotărârilor cu numerele de la 159 până la 167 adoptate de majoritatea consiliului formată doar din liberali. Grupul PSD consideră că hotărârile luate sunt netemeinice și nelegale și solicită, în baza legii, revocarea acestora.

Printre proiectele de hotărâre aprobate de liberali și contestate de social-democrați se numără și realizarea obiectivului și documentației tehnico-economice pentru Ștrandul Municipal, spațiu de agrement la care se lucrează și în prezent.