Pe Muntele Mic se anunță avalanșă de turiști în această iarnă! Pârtii noi și hotel ca-n Austria!

Iubitorii sporturilor de iarnă din zona Banatului Montan au motiv de bucurie. Sezonul următor promite o ofertă mai bună în ceea ce privește infrastructura pe Muntele Mic. Nu este vorba de reabilitarea drumului, nici de punerea în uz a telescaunului până pe platformă, ci de două pârtii de schi, care deschid noi orizonturi pe Muntele Mic.

Potrivit omului de afaceri Daniel Raelianu, este gata pârtia de schi ISAI, care dispune și de un telescaun de 1.400 de m lungime. Pârtia este dotată cu instalații de produs zăpada artificială. Schiorii vor putea să urce cu telescaunul din zona cabanelor (de la antenă) și să coboare spre stațiune sau să se conexeze spre Țarcu, cu pârtia lui Romeo Dunca ce se va inaugura tot în această iarnă.

„Sunt oameni care aleg Austria sau alte zone din țară. Noi, timișorenii, ne încăpățânăm să venim la Muntele Mic, de aceea am studiat variantele de extindere a pârtiilor și în urmă cu 3 ani tatăl meu, Damian Raelianu a început construcția la telescaunul Isai, iar astăzi ne bucurăm că este gata. Vrem ca iubitorul de munte să poată schia cât mai mult, pe cât mai multe variante. Cred că s-a făcut un acord între proprietarii de instalații pentru a folosi un singur ski-pass în favoarea tuturor”, ne-a precizat Daniel Raelianu.

Familia Raelianu este la un pas de a finaliza și hotelul care se află în vecinătatea telescaunului Isai. La ora actuală este construit în proporție de 70-80% și se dorește inaugurarea lui din acest sezon de iarnă. Hotelul, construit ca o copie a unui imobil de gen din Tirol din vestul Austriei, se întinde pe 5 etaje și dispune de apartamente confortabile.

Cât despre investiția omului de afaceri Romeo Dunca, ea presupune o instalaţie de transport pe cablu în zona Vâlsanu, una de zăpadă artificială şi una de iluminat nocturn pe pârtie.